Oud Cuisine: nieuwe keuken, oude chefs!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Piet Crookewit en Cas Klatte, twee studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen, maakten eenzaamheid onder ouderen van dichtbij mee, toen ze afgelopen zomervakantie een aantal weken in een verzorgingshuis werkten. Hier hoorden ze van een aantal ouderen, dat ze zich ongelukkig voelden en het verdere verloop van hun leven niet zonnig inzagen. Een grote bijdragende factor van het ongeluk was eenzaamheid. Geschrokken van de verhalen, waren ze gemotiveerd en vastbesloten een plan te maken om iets aan deze situatie te doen. Siko Oud, die met zijn studie geneeskunde en bijbaantjes in de thuiszorg en het ziekenhuis veel met ouderen omgaat, herkende zich in het geschetste beeld en sloot zich aan. Samen bedachten ze Oud Cuisine![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text el_class=”inleidingNews”]Er zijn gastvrouwen, barmannen, keukenprinsessen, afwashelden en een door de wol geverfde sommelier.

Het idee achter Oud Cuisine is simpel: maandelijks diners organiseren voor betalende gasten in een Eeterie de Globe in Groningen. Deze diners worden georganiseerd door een groep eenzame ouderen en jonge vrijwilligers. De groep blijft hetzelfde gedurende enkele edities, zodat men elkaar beter leert kennen. De ouderen hebben de leiding in het plannen en uitvoeren van de avonden, de vrijwillige jongeren bieden een ondersteunende rol. Na het koken zal iedereen gezamenlijk gaan dineren. De ouderen werken samen om ervoor te zorgen dat zijzelf en de gasten een leuke avond hebben. Ieder heeft een rol, afhankelijk van eigen wensen en kunnen. Er zijn gastvrouwen, barmannen, keukenprinsessen, afwashelden en een door de wol geverfde sommelier. Het bedrag dat de ouderen verdienen zal gebruikt worden om leuke activiteiten te organiseren voor de hele groep vrijwilligers.

Inmiddels is het drietal een crowdfunding actie gestart om Oud Cuisine realiteit te laten worden.[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”quoteNews”]

“Er zijn gastvrouwen, barmannen, keukenprinsessen, afwashelden en een door de wol geverfde sommelier”

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Deel dit nieuwsbericht

Jouw Nieuws Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2024
Realisatie: BrandNewFresh.com