Turbo Tom app

Met kinderen in gesprek over voedsel en eten met interactieve praatplaten

Kinderen hebben het recht om op te groeien in een omgeving die hen stimuleert zich optimaal te ontwikkelen. Ze verdienen het om de juiste middelen aangereikt te krijgen om te leren wat gezond gedrag is. Samen praten over eten speelt hierbij een belangrijke rol.

Maar hoe leert een kind wat gezonde voeding is in een wereld die voortdurend verleidt tot snacken, snoepen en overeten?

Om leerkrachten te ondersteunen bij voedseleducatie hebben wij met onze partners interactieve digitale praatplaten – Turbo Tom app – ontwikkeld voor groep 1 t/m 4 van de basisschool. Het doel van de praatplaten is om een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van voedselvaardigheden van kinderen.

Turbo Tom, de helikopter in de praatplaten, neemt de kinderen mee op avontuur in de wonderlijke wereld van ons eten. Aan de hand van grappige verhalen en prachtige illustraties over voeding en gezondheid komen door deze interactieve web app gesprekken op stoom!

Waarom kan Turbo Tom helpen?

Interactief

De praatplaten hebben de vorm van een interactieve web app waarmee kinderen verschillende voedselomgevingen in detail kunnen ontdekken aan de hand van wonderlijke illustraties.

Verhaaltjes

Kleine rijmende verhaaltjes en simpele vragen worden door de leerkracht voorgelezen om met de kinderen tot een gesprek te komen.

Humor

Humor is een belangrijk ingrediënt dat helpt om de kinderen te betrekken.

Gedetailleerde illustraties

De gedetailleerdheid van de praatplaten nodigt de kinderen uit om zich eindeloos te verwonderen over onze voedselomgeving en dat wat wij eten.

Turbo Tom app
Telefoon: +31 (0)639 590 616
Email: turbotomapp@gmail.com
© Meer Gezonde Jaren | 2024
Realisatie: BrandNewFresh.com