DATUM & TIJD

16 april 2020 tot
18 december 2020LOCATIE

NOORD-NEDERLAND

THEMA

Sociaal

KOSTEN

GRATIS

AANMELDEN

NEE

ONDERDEEL VANMeer Gezonde Jaren Radio

Meer Gezonde Jaren Radio reist door de drie Noordelijke provincies en maakt uitzendingen vanaf verschillende locaties. Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) maakt de uitzendingen in samenwerking met lokale organisaties.

KLIK HIER & LUISTER LIVE MEE!


Uitzending gemist?

Terugluisteren kan via Soundcloud, iTunes of Spotify. Klik op het gewenste kanaal!
Op de laptop en/of tablet heb je de beste weergave en de meeste opties (door- en terugspoelen).


Groningen
Meer Gezonde Jaren Radio is ‘on tour’ in de provincie Groningen. Live vanuit de Gezonde Huiskamer.

Opende
In de eerste aflevering waren we te gast bij het Hof van Arcadia ‘Zorg in het Groen’ in Opende. Hof is een omheind terrein met bloemen en planten en Arcadia betekent: Lieflijk oord. Kom meer te weten over dit mooie bedrijf tijdens de uitzending.
Daniëlle Bekkering gaat in gesprek met onder andere Teije Jacobi initiatiefnemer Hof van Arcadia, Rianne Wiersma van Fitleven, Desiree van der Wijk van platform ‘Samen koken in Westerkwartier’, busbaas Anoek Meijer, Rick die werkzaam is bij het Hof van Arcadia en muziek van muzikant Sijtse Scheering.

’t Zandt
In de tweede aflevering waren we te gast bij Landgoed DeCamping in ’t Zandt. Hosts Daan Bultje en Daniëlle Bekkering gingen met verschillende gasten in gesprek. Het thema van de dag was ‘Gezondheid op de kaart’. Van 11:00 tot 12:00 uur was de Meer Gezonde Jaren Radio live vanuit de Gezonde Huiskamer. Een uitzending met diverse gasten zoals Drewes Wildeman van landgoed DeCamping, Bas Warmerdam medeorganisator jongerenmiddag op 8 juli 2020, Bokko-Jan Huitema van SWD en Esmeralda Hemelaar van de Coalitie Gezond Wonen. Met muziek van Ger Warink. Daarnaast was er een interview met Victorine de Graaf (Coalitie Gezond Wonen), wegens technische omstandigheden werd het interview niet afgespeeld maar gelukkig kan je het terugluisteren via Spotify, iTunes en Soundcloud (klik op het gewenste kanaal bovenaan deze pagina).
Na afloop van Meer Gezonde Jaren Radio was er een kop soep, gratis leefstijlchecks, de Gezond Wonen Scan, Kwiek in Groningen tool en dammen. Het was een geslaagde, stralende,  zon overgoten dag!

Grootegast
In de derde aflevering stond de Gezonde Huiskamer geparkeerd op het Marktplein in Grootegast. De hosts Daniëlle Bekkering en Nick Cramer gingen met de verschillende gasten in gesprek over een aantal initiatieven in Westerkwartier die ook in deze tijden een groot verschil maken. De gasten waren: buurtsportcoach Melanie Mijnheer & buurtwerker Anneleen van der Zee van Sociaal Werk De Schans, directeur gebiedscoöperatie Westerkwartier Hans Bergsma, Trija Fleer van Voedselbank Westerkwartier & Myra Eeken van Maxima Westerkwartier en Bloedserieus.


Friesland

Harlingen
Op woensdag 15 juli hadden we een mooie en informatieve radio uitzending samen met Stichting Friese Ouderenbonden (SFO). We waren te gast bij Noorderbreedte woonzorgcentrum De Spiker in Harlingen.
Naast onze vaste host Nick Cramer, namen ook Coen van den Heuvel en Gerben Boskma van SFO plaats achter de microfoon.

Samen met een aantal gasten gingen zij gesprek over de maatregelen die tijdens de coronagolf zijn genomen ter bescherming van de ouderen en kwetsbare groepen.
Hoe hebben ouderen zelf deze tijd ervaren en welke problemen kwamen naar voren? Kunnen we ons op een eventuele herhaling beter voorbereiden?

We spraken onder andere met Karin de Ruijsscher van GGD Fryslân, Roelfien Erasmus van ZuidOostZorg en Michel Dijkman van Sûnenz.

We stonden in deze uitzending stil bij twee specifieke thema’s:
– Verzorgings- en verpleeghuizen gingen tijdens de lockdown dicht. Wat was de stem van de ouderen hierin en kan het gevolgen hebben voor toekomstige bewoners?
– Langer zelfstandig thuiswonen betekende in coronatijd meer eenzaamheid. Hoe kunnen we dit voorkomen met behulp van o.a. E-Health?

Wil je een specifiek interview terugluisteren? Hier volgt een overzicht van de gasten en met moment in de radio uitzending waarop hun interview start:
> 10:19 Mevr. Klein (bewoonster van De Spiker)
> 23:34 Mevr. Travaille (zelfstandig wonende oudere)
> 32:08 Pietsje van der Wal (coördinator Welzijn bij De Spiker)
> 44:36 Karin de Ruijsscher (GGD Fryslân)
> 1:07:21 Arieke Sieben (teamleider Noorderbreedte)
> 1:15:18 Roelfien Erasmus (ZuidOostZorg) & Michel Dijkman (Sûnenz)

Leeuwarden
Meer Gezonde Jaren Radio in Leeuwarden is inmiddels een wekelijks item geworden en er zijn al bijna 10 uitzendingen uitgezonden in samenwerking met het Netwerkcentrum Oud Oost in Leeuwarden. Zo kunnen de wijkbewoners op de hoogte blijven van activiteiten en ontwikkelingen, waar zij normaal in het Netwerkcentrum Oud Oost mee in aanraking zouden komen. Iedere week zit host Nick Cramer voor jullie klaar en zijn er verschillende gasten in de uitzending, een variatie aan co-hosts en muziek van Rinke Schroor. Elke donderdag van 13:00 uur tot 14:00 uur live vanuit Studio de Klomp! Op de hoogte blijven? Neem een kijkje op de Facebookpagina ‘Netwerkcentrum Oud Oost‘.

De uitzending van Leeuwarden is vanaf 21 juli iedere dinsdag ook te beluisteren van 18:00 uur tot 19:00 uur via LEO Middelsé op 106.1 & 105.3 FM.

De volgende gasten zijn al in de uitzending geweest:
– Mirka Antolovic van Tûmba
– Marjanna Mulder, Anieke Barth, Nicole Bevers, Getty Bouma, Renate Cazemier & Elizabeth Slagter van dbieb Leeuwarden
– Jurjen Bosch, buurtsportcoach BV Sport
– Jerrel Ramdat, initiatiefnemer Stichting 058samensterk
– Wouter Timmerman van Stichting Sociaal Goud
– Daan Bultje voorzitter van 058samensterk & Gezondheidsbaas HANNN
– Linda van de Kleding Weggeefwinkel in het Netwerkcentrum Oud Oost
– Jefta August van Koken in de Wijk
– Sjors Hempeniues, “supervrijwilliger” van het Netwerkcentrum Oud Oost
– Wethouder Hein de Haan
– Raoul van Klaveren van de Stadstuin Techum
– Tessa Schoon, één van de initiatiefnemers van ‘De groente & fruit brigade Oud-Oost
– Karin Smit van Stichting Cambuur Verbindt
– Cambuur-fan Ron Dijkstra
– Elisabeth Boonstra, sociaal werker Amaryllis
– Snackbarhouder Klaas Mud van By it Alddjip
– Gea Dames van MijnGilde
– Schoolarts Klasien Dijkstra van GGD Fryslân
– Alef Sies, jongerenwerker Jongerenwerk Amaryllis
– Marieke Otten van Netwerk Time to Connect
– Wijkmanager Bram Louwerse
– Gerben Spaan van Incluzio
– Sigrid van der Zwan, gastvrouw Netwerkcentrum Oud Oost
– Marjolein Reurich, gelukscoach
– Johan de Vries van de Westerkerk Leeuwarden
– Kinzi Hussein Mohamood, onderzoekt de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)
– Henk van de Brug, initiatiefnemer 058 Online
– Marieke Vos, Team Statushouders Amaryllis
– Leo Stam, eindredacteur en vormgever van de Wijkkrant Oud Oost
– Louise van Opzeeland van Gezondheidscentrum Leeuwarden
– Tim van Zuthpen van RUG Campus Fryslân
– Frank Wierstra van Burgers Rijwielen in Drachten
– Mariese Schuurman van Stoereloer
– Kids kickboks docent Wiebe van Stichting 058samensterk


Drenthe

Vries
Meer Gezonde Jaren Radio vanuit de provincie Drenthe. We zijn te gast bij Plaats de Wereld in Vries. Een educatief activiteitencentrum rond leven dichtbij de natuur en de veelkleurige wereld.
Nick Cramer en Daan Bultje gaan in gesprek met het thema ‘Hoe gaan lokale & landelijke overheden om met preventie?‘. Zij spraken onder andere met Johan Westerhof van Plaats de Wereld, vrijwilligster Gabrielle Koridon, opbouwwerker Amaryllis Netwerkcentrum Oud Oost Senan Hubanic, Kamerlid D66 Antje Diertens, Gemeenteraadslid GroenLinks Tynaarlo Miguel Ririhena & hoofd Alles is Gezondheid Karen van Ruiten.


Meer informatie, tips, ideeën of wil je de ‘Meer Gezonde Jaren Radio’ in jouw woonplaats? Neem contact met ons op via secretariaat@hannn.eu

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2018
Design: Marleen van den End - Visuele Communicatie | Realisatie: BrandNewFresh.com