Een geslaagd All Stars Beweegfestival in Stadskanaal!

Stralend weer én stralende deelnemers tijdens het All Stars Beweegfestival in Stadkanaal!

Woensdag 11 mei vond het All Stars Beweegfestival voor 55+’ers en mensen met een beperking op het terrein van vv SJS in Stadskanaal plaats. Het werd een succesvolle dag mede dankzij het stralende weer én  de vele enthousiaste deelnemers.

Het festival werd op initiatief van Welstad, HANNN, DWS en SJS georganiseerd, zij werkten samen met Wedeka, Cosis en de lokale sportverenigingen. Dankzij inzet van de Pageboulers, Korfbalvereniging Stadskanaal ’74, SJS Old Stars én G-Voetbal, Nordic Walking groep De Rode Loper en de wandelaars van De Runners konden de deelnemers kennismaken met de verschillende sporten. De deelnemers konden ook meedoen aan line dancing en het van vroeger bekende ‘stoeprandje gooien’.

 

Gezonde Huiskamer, smoothie én duofiets

Naast de groepsactiviteiten bood het festival ook de mogelijkheid om op een ‘Smoothie Fiets’ flink door te trappen en een gezond drankje met zelf gekozen fruit te maken. Er kon een proefrit worden gemaakt op de duofiets en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Voor sommige mensen is dit al een bekend vervoermiddel, maar voor een aantal was dit ook een eerste kennismaking die wel naar meer smaakte. In de Gezonde Huismaker werden leefstijlchecks afgenomen en ging men in gesprek over positieve gezondheid en de mogelijkheden om te werken aan een gezondere leefstijl. Na afloop werden de geprinte rapporten met elkaar vergeleken en er werden zelfs onderling al afspraken gemaakt om elkaar te helpen met bijvoorbeeld meer bewegen en stoppen met roken.

Sibi, de mascotte van FC Emmen en oud-profwielrenster en marathon schaatsster Daniëlle Bekkering waren tijdens deze dag aanwezig om de deelnemers aan te moedigen en waar nodig te ondersteunen.

Volgend jaar weer!

De initiatiefnemers hebben mede naar aanleiding van hun eigen ervaringen én de enthousiaste reacties van deelnemers al aangegeven volgend jaar weer een festival te willen organiseren. Want  het stimuleren van ouderen of mensen met een beperking om te gaan of blijven bewegen blijft belangrijk. Door op deze manier laagdrempelige sporten aan te bieden, maken de deelnemers makkelijker de eerste stap om te gaan bewegen en wellicht zelfs bij één van de sportverenigingen aan te sluiten. Inclusief sporten is een belangrijk thema, want iedereen moet de kans hebben om mee te kunnen doen met sport!

 

 

Deel dit nieuwsbericht

Jouw Nieuws Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2024
Realisatie: BrandNewFresh.com