Chillen met Bodhi gratis voor scholen Midden-Drenthe

WESTERBORK – Basisscholen in Midden-Drenthe kunnen in 2021 gratis gebruik maken van Chillen met Bodhi, een online videoplatform dat kinderen op een leuke, laagdrempelige manier over bewustzijn en ontspanning leert.

Op het videoplatform verschijnen elke week twee nieuwe video’s waarin Bodhi – een vlotte, jonge meid – leuke ontspanningsoefeningen, zoals de ballon ademhaling, uitlegt en voordoet. De oefeningen kunnen eenvoudig via een inlog afgespeeld worden op het digibord in de klas en duren maximaal 5 minuten. Alle leerlingen kunnen eenvoudig meedoen vanachter hun bureau, terwijl de leerkracht even achterover leunt of meedoet.

Chillen met Bodhi is opgericht als antwoord op de toename van stressprikkels waar kinderen anno 2021 mee te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan huiswerk, sport, corona, tv, social media én hun telefoon. Die prikkels zorgen voor een negatief effect op hun concentratie, rust en het groepsgevoel in de klas. Met Chillen met Bodhi leren kids omgaan met die stress, gebaseerd op de wetenschap dat een rustige ademhaling leidt tot vermindering van stress symptomen én verhoging van de concentratie. Met Chillen met Bodhi doen kinderen skills op waar ze de rest van hun leven baat bij hebben!

Ben jij leerkracht in de gemeente Midden-Drenthe? De video’s zijn gratis te bekijken.

Meer weten? Neem dan contact op met Manon Groenendijk via 06-12048841 / info@chillenmetbodhi.nl of kijk op www.chillenmetbodhi.nl.

Deel dit nieuwsbericht

Jouw Nieuws Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2024
Realisatie: BrandNewFresh.com