DATUM & TIJD

07 april 2022

10:30 - 11:30 UUR

LOCATIE

FORUMBIBLIOTHEEK DE WIJERT

THEMA

Sociaal

KOSTEN

GRATIS

AANMELDEN

JA

ONDERDEEL VANWereldkampioen Roel Boomstra geeft damsimultaan!

De 3-voudig wereldkampioen dammen en Groninger Roel Boomstra geeft op donderdag 7 april om 10:30 uur een damsimultaan in Forumbibliotheek de Wijert te Groningen.
Dit initiatief wordt opgezet in samenwerking met Fitter Brein en Biblionet Groningen en in het kader van de BreinBieb. Coordinator Fitter Brein Groningen, Floris Tol, zal samen met de wereldkampioen de simpele spelregels uitleggen van het prachtige damspel.

Geef je op
Deelname aan de damsimultaan is gratis en voor iedereen toegankelijk. Iedereen is welkom, maar mensen met geheugenproblemen en mantelzorgers zijn speciaal uitgenodigd. Opgave is mogelijk door een mail te sturen naar info@fitterbrein.nl of m.hopma@forum.nl

Roel Boomstra
De 29-jarige damgrootmeester uit Groningen heeft drie wereldtitels achter zijn naam staan. In 2016 behaalde hij zijn eerste wereldtitel door in een match zijn landgenoot Jan Groenendijk te verslaan. Drie jaar later, in 2019, pakte hij de wereldtitel af van de Rus Alexander Schwarzman en dit kunststukje werd dit jaar in Eindhoven nogmaals overgedaan. Daarnaast is hij in 2012 en in 2015 tweemaal Nederlands kampioene geworden. In de nationale competitie komt hij uit voor het Drentse Hijken DTC. Voor Fitter Brein zet hij zich ook maatschappelijk in door damclinics en damsimultaans te geven. Kortom, kom zijn damkunsten te zien en speel een potje tegen de wereldkampioen!

Meer damactiviteiten bij de BreinBieb
Elke maand tot aan de zomer geeft Fitter Brein in Forumbibliotheek een damactiviteit van 10:30 – 11:30 uur. Dit wordt gegeven door Floris Tol, coördinator Fitter Brein in Groningen. De activiteiten zijn geheel gratis en iedereen is welkom om aan te schuiven. Floris neemt u mee in het prachtige damspel en leert u stapsgewijs de leuke tactieken en strategieën. Dammen houdt het brein fit en het is ook een gezellig spel om met meerdere generaties te beoefenen. Leer nieuwe mensen kennen, speel een potje onder het genot van een kop koffie en wat lekkers.

Zet de volgende data alvast in uw agenda (10:30 – 11:30 uur):
Donderdag 12 mei
Donderdag 2 juni
Donderdag 7 juli

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2022
Realisatie: BrandNewFresh.com