DATUM & TIJD

01 augustus 2020 tot
15 augustus 2020

19:30 - 21:30 UUR

LOCATIE

BUITENCENTRUM BOOMKROONPAD

THEMA

Bewegen

KOSTEN

€8,- VOLWASSENEN, €5 KINDEREN (VANAF 6 T/M 12 JAAR)

AANMELDEN

JA

ONDERDEEL VANReeënsafari op de fiets

Speur mee naar reeën terwijl je door de bossen van de Hondsrug fietst. De tocht start bij Buitencentrum Boomkroonpad. Tijdens de fietstocht ontdek je de verborgen schatten van boswachterij Gieten-Borger en ga je samen met de gids proberen om reeën te spotten.

Het ree is van oorsprong een dagdier, maar door de vele verstoringen door de mens is hij verworden tot nachtdier. Ze zijn dan ook het meest actief vlak na zonsopkomst of in de avondschemer. Op plaatsen waar reeën in alle rust kunnen leven zijn ze ook overdag goed te zien. Tijdens de fietstocht gaan we ’s avonds  op pad om reeën te spotten. Ook als je geen reeën ziet, kun je vrij gemakkelijk vaststellen dat ze er wel zijn. Reeën laten namelijk diverse sporen achter in het veld, bijvoorbeeld veegsporen,  looproutes en vraatsporen. Misschien hoor je ze wel blaffen, het bijzondere geluid dat een ree maakt. Wanneer je eenmaal gewezen bent op de sporen kijk je zelf voortaan op een andere manier naar de natuur.

Informatie
De reeënsafari is op 1, 8 en 15 augustus van 19:30 uur tot 21:30 uur. Kosten: € 8,- volwassene; € 5,00 kind vanaf 6 t/m 12 jaar.
Tip: trek donkere kleding aan en neem een verrekijker mee.
Aanmelden noodzakelijk: via www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/hondsrug/buitencentra

Voor meer informatie en overige activiteiten kan je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad.

 

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2018
Design: Marleen van den End - Visuele Communicatie | Realisatie: BrandNewFresh.com