DATUM & TIJD

08 - 10 - 2019
16:30-18:00 UUR

LOCATIE

ACADEMIE MINERVA PRAEDINIUSSINGEL 59

THEMA

Educatie

KOSTEN

GRATIS

AANMELDEN

JA

ONDERDEEL VANPubliekslezing: Ingrediënten voor gezondheid & geluk

De lezing maakt deel uit van de lezingenserie m.b.t. mentale gezondheid: Je brein als medicijn.
Leidt geluk tot meer gezondheid? Of gezondheid tot geluk? Ze hebben met elkaar te maken. Maar hoe werkt dat dan? En wat kunnen we zelf doen? Tijdens de lezingenserie ‘Je brein als medicijn’ delen experts in duo’s inzichten uit de (positieve) psychologie, geluks-wetenschap, psychiatrie, economie en meer. Presentatie: Jochen Mierau, Frederic van Kleef, Brigit Toebes (Aletta Jacobs School of Public Health).

Ingrediënten voor gezondheid & geluk
We worden steeds gelukkiger. Toch hebben velen van ons psychische klachten. Hoe kan dit? En hoe kan het dat de ingrediënten voor geluk veranderen als je ouder wordt? Onderzoekers Peter de Jonge en Bertus Jeronimus (Rijksuniversiteit Groningen) nemen je mee.

Nederlandse kinderen en volwassenen behoren tot de gelukkigste van de wereld. En toch hebben velen van ons psychische klachten en lijken deze zelfs in frequentie toe te nemen. Hoe kan dit? Hoe denken onderzoekers over geluk en welbevinden? Kan het zijn dat (gezondheids)klachten geluk niet in de weg zit? Kom luisteren als je meer wil weten over je eigen welbevinden, hoe je dat zou kunnen verbeteren, en hoe de ingrediënten voor geluk kunnen veranderen over de levensloop.

Inloop vanaf 16:15 uur. De lezing is vrij toegankelijk. Aanmelden kan via deze link. Er is plaats voor maximaal 80 personen, dus meld je snel aan!
Na afloop kan je onder het genot van een drankje de prachtige tentoonstelling Barricades met werken van meer dan 100 illustratoren bezichtigen.

Serie van drie
De lezing Ingrediënten voor gezondheid & geluk maakt deel uit van een serie van 3.
Maandag 7 oktober is de lezing “Is geluk maakbaar?”
Woensdag 9 oktober is de lezing Vaardig en veerkrachtig studeren kun je leren

 

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2018
Design: Marleen van den End - Visuele Communicatie | Realisatie: BrandNewFresh.com