DATUM & TIJD

07 oktober 2021

16:30 - 18:00 UUR

LOCATIE

PATHÉ BIOSCOOP GRONINGEN, ZAAL 4

THEMA

Educatie

KOSTEN

GRATIS

AANMELDEN

JA

ONDERDEEL VANPubliekslezing: Veerkracht in de topsport – Ruud den Hartigh en Wouter Frencken

In deze publiekslezing nemen Ruud den Hartigh van de Rijksuniversiteit Groningen en Wouter Frencken van FC Groningen de aanwezigen mee in het wel en wee van de topsporter. Zij geven een inkijkje in de dagelijkse praktijk van FC Groningen om veerkracht te meten en te verbeteren. Hoe veerkrachtiger de sporter, hoe beter deze om kan gaan met stress en tegenslag. Een veerkrachtige sporter kan daardoor fysiek en mentaal sneller herstellen van zware trainingen of teleurstellende prestaties. Binnen een groep voetballers zijn daarin echter grote individuele verschillen. Hoe breng je de veerkracht van de individuele spelers in kaart? Hoe zorgt een begeleidingsstaf ervoor dat spelers zo optimaal mogelijk blijven presteren? En wat kunnen andere mensen leren van veerkracht in de topsport?

Sprekers:
Dr. Ruud den Hartigh is universitair hoofddocent bij de afdeling Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderwijs en onderzoek is met name gericht op de vraag: wanneer presteren mensen optimaal en wanneer beneden de maat? Dr. Wouter Frencken is Manager Topsportontwikkeling. Hij geeft leiding aan de performance afdeling van FC Groningen en is er onder andere verantwoordelijk voor fitte en sterke spelers die optimaal presteren en gezond blijven.

Aanmelden:
Klik hier om je aan te melden.
De toegang tot de lezingen in Pathé wordt alleen verleend op vertoon van een geldige QR-code uit de CoronaCheck app. https://coronacheck.nl/nl/

Bekijk ook de andere publiekslezingen:
4 oktoberPsychische problemen bij jongeren en hoe we die kunnen voorkomen – Frederike Jörg en Suzanne Kroon
5 oktoberKwetsbaarheid, zingeving en veerkracht in gezinnen – Susan Ketner en Hanneke Muthert
6 oktober: Gezonde ruimte – Marieke Zwaving en Jeannette Nijkamp

Deze activiteit is een onderdeel van de Week voor Meer Gezonde Jaren

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2021
Realisatie: BrandNewFresh.com