DATUM & TIJD

06 oktober 2021

16:30 - 18:00 UUR

LOCATIE

PATHÉ BIOSCOOP GRONINGEN, ZAAL 4

THEMA

Educatie

KOSTEN

GRATIS

AANMELDEN

JA

ONDERDEEL VANPubliekslezing: Gezonde ruimte – Marieke Zwaving en Jeannette Nijkamp

Er bestaan grote gezondheidsverschillen tussen groepen stadsbewoners, zowel in Groningen als in andere steden. De fysieke leefomgeving kan een belangrijke bijdrage leveren aan een gezondere leefstijl en een betere gezondheid en daarmee aan het verkleinen van gezondheidsverschillen. Veel mensen met een slechtere gezondheid wonen echter in een wijk waar de leefomgeving van mindere kwaliteit is. Hier is dus veel ruimte voor verbetering.

Naast de inspanningen van de gemeente kunnen ook initiatieven van particulieren een belangrijke bijdrage leveren aan een gezondere leefomgeving. Deze particulieren moeten dan echter wel de ruimte krijgen om hun ideeën te realiseren.

In deze publiekslezing nemen Marieke Zwaving en Jeannette Nijkamp je mee langs een aantal inspirerende voorbeelden die bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

Sprekers:
Marieke Zwaving is Concernadviseur strategie van de gemeente Groningen en Programmamanager Groningen Gezond. Jeannette Nijkamp is lector Gezonde Stad binnen Kenniscentrum NoorderRuimte . Zij onderzoekt hoe de stedelijke fysieke leefomgeving zodanig kan worden ontworpen en ingericht dat deze bijdraagt aan een betere gezondheid van de gebruikers en gezond gedrag stimuleert.

Aanmelden:
Klik hier om je aan te melden.
De toegang tot de lezingen in Pathé wordt alleen verleend op vertoon van een geldige QR-code uit de CoronaCheck app. https://coronacheck.nl/nl/

Bekijk ook de andere publiekslezingen:
4 oktoberPsychische problemen bij jongeren en hoe we die kunnen voorkomen – Frederike Jörg en Suzanne Kroon
5 oktoberKwetsbaarheid, zingeving en veerkracht in gezinnen – Susan Ketner en Hanneke Muthert
7 oktoberVeerkracht in de topsport – Ruud den Hartigh en Wouter Frencken

Deze activiteit is een onderdeel van de Week voor Meer Gezonde Jaren

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2021
Realisatie: BrandNewFresh.com