DATUM & TIJD

05 oktober 2020

16:30 - 18:00 UUR

LOCATIE

PATHÉ BIOSCOOP GRONINGEN

THEMA

Educatie

KOSTEN

GRATIS

AANMELDEN

JA

ONDERDEEL VANGEANNULEERD Publiekslezing 1: Met inwoners onderzoeken hoe gezonder te leven

DE PUBLIEKSLEZINGEN ZIJN VANWEGE DE NIEUWE CORONA MAATREGELEN GEANNULEERD

Citizen science zet publiek in bij onderzoek en zorgt voor begrip tussen beleidsbepalers, onderzoekers en eindgebruikers. Het betreft een relatief nieuwe, groeiende beweging in een breed disciplinair veld. Het actief betrekken van de eindgebruiker bij de ontwikkeling van nieuwe aanpakken draagt bij aan lokaal draagvlak. Citizen science houdt in dat eindgebruikers zelf onderzoek doen: ze stellen zelf onderzoeksvragen op, verzamelen data en geven eigen interpretatie aan de uitkomsten.

Binnen meerdere gezondheid bevorderende projecten wordt citizen science ingezet en deze projecten hebben alle hun eigen vraagstellingen. Wij delen onze kennis over de theorie van citizen science en de praktijkervaringen.
Luistert u mee?

Johan de Jong
 is lector Healthy Lifestyle, Sports and Physical Activity binnen het lectoraat praktijkgerichte Sportwetenschap. Zijn werk richt zich met name op het stimuleren van sport en bewegen, een belangrijk onderdeel binnen het thema Healthy Ageing.

Nikki Jepkema is onderzoeker/projectmedewerker binnen het lectoraat praktijkgerichte Sportwetenschap aan de Hanzehogeschool Groningen.

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2018
Design: Marleen van den End - Visuele Communicatie | Realisatie: BrandNewFresh.com