DATUM & TIJD

09 oktober 2020 tot
9 januari 2021

DIVERSE TIJDEN

LOCATIE

BUITENCENTRUM BOOMKROONPAD

THEMA

Bewegen

KOSTEN

€14,50 VOLWASSENEN, €12,50 KINDEREN

AANMELDEN

JA

ONDERDEEL VANLichtkunstwerk Pixi

Lichtkunstwerk Pixi laatste keer te zien in de donkere Drentse bossen.

Voor de laatste keer ontwaakt de Pixi in de donkere Drentse bossen. Bezoekers kunnen de Pixi zien van 9 oktober tot en met 9 januari op vrijdag- en zaterdagavond. Het bijzondere lichtkunstwerk bij het Boomkroonpad in Drouwen opende in 2017 en werd inmiddels door zo’n 4500 mensen gezien. De Pixi is een samenwerking tussen Staatsbosbeheer en het kunstenaarscollectief WERC uit Groningen.

Als in de herfst de nachten langer worden, ontwaakt de Pixi. In het duister van de Drentse bossen maken ze contact met hun soortgenoten, en met de toeschouwer. Met kleine lichtpulsjes wijzen ze de weg. Bezoekers volgen in het donker het pad dat de Pixies aangeven. Op drie locaties op de route ontvouwen zich losstaande kunstwerken, door een samenspel van vele lichtjes. Boeken kan vanaf nu op www.staatsbosbeheer.nl/pixi

Duister en stil
De Pixi is een ervaring waar kunst, techniek en natuur samenkomen. Je loopt de route in kleine groepjes in het duister en in stilte. In het donkere, stille bos ervaar je de Pixi nog intenser. Met behulp van een speciale lantaarn en de Pixies volg je het pad.

Elk bezoek uniek
Het kunstwerk is geïnspireerd door bestaande patronen in de natuur; de groepsintelligentie van een zwerm spreeuwen of vuurvliegjes. Hoe meer organismen aan de groep worden toegevoegd, hoe complexer de communicatie en samenwerking is. Daardoor is elk bezoek aan de Pixi een unieke ervaring.

Maatregelen corona
Vanwege de maatregelen omtrent Covid-19 verloopt een bezoek aan de Pixi dit jaar iets anders. Zo worden er subgroepen gemaakt met ieder een eigen lantaarn. Er is voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden. Voor de bezoekers is er voldoende gelegenheid voor desinfectie.

Laatste keer
Het is dit jaar voor bezoekers de laatste kans om de Pixi te bezoeken. Vanaf januari wordt het lichtkunstwerk uit het bos gehaald. Wat er daarna met de Pixi gaat gebeuren is nog niet bekend.

De Pixi werd mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Drenthe

 

 

 

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2018
Design: Marleen van den End - Visuele Communicatie | Realisatie: BrandNewFresh.com