DATUM & TIJD

29 september 2023

14:30 - 16:30 UUR

LOCATIE

HOUSE OF CONNECTIONS, GROTE MARKT 21, GRONINGEN

THEMA

Sociaal

KOSTEN

GRATIS

AANMELDEN

JA

ONDERDEEL VANOpening Week voor Meer Gezonde Jaren

Zorg je goed voor jezelf? Kijk je om naar de ander? Ben je zuinig op de wereld om je heen? Van 29 september tot en met 8 oktober vindt alweer de zevende editie van de Week voor Meer Gezonde Jaren (WvMGJ) plaats. Het thema: Zorgen voor Morgen.

Vrijdag 29 september vieren we de aftrap van deze week bij het House of Connections, grenzend aan de Grote Markt. De opening is van 14:30- 16:30 uur. De host van deze middag is Danielle Bekkering, directeur van Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland.

ZORGEN VOOR MORGEN
Tijdens de opening vertellen o.a. Folkert Kuipers (wetenschappelijke directeur ERIBA) en Jochen Mireau (directeur Lifelines) hoe zij zorgen voor morgen.

MENTALE GEZONDHEID JONGEREN IN GRONINGEN
Vertegenwoordigers van de onderwijsorganisaties vertellen over het programma van de bijeenkomst ‘Mentale gezondheid van jongeren en de rol van het onderwijs’. Een zeer actueel thema waar veel studenten mee te maken krijgen. Roeland de Wilde is ervaringsdeskundige en deelt zijn verhaal.

BRAIN FOOD
Studenten van Noorderpoort serveren Brain Food hapjes. Snacks die goed zijn voor je brein. De hapjes worden gemaakt onder leiding van hoogleraar psychiatrie Iris Sommer (UMCG). Auteur van het boek ‘Voed je Brein: gezond eten en drinken voor de hersenen’. Aan jullie de vraag of deze bijzondere hapjes in de smaak vallen!

AANMELDEN
Wij vinden het fijn als je laat weten dat je komt, zodat we genoeg snacks kunnen maken voor iedereen. Aanmelden mag via info@hannn.eu, liefst vóór woensdag 27 september.

De Week voor Meer Gezonde Jaren wordt traditiegetrouw ondersteund door de partners van het Akkoord van Groningen. Samen geven zij een programma vorm voor jong en oud in de Provincie Groningen. Het doel: met elkaar in gesprek gaan over het thema Meer Gezonde Jaren. Elkaar inspireren en activeren. Dit doen we door allerlei activiteiten te organiseren, zoals workshops, themawandelingen, de UMCG-doktersdates en meer.

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2023
Realisatie: BrandNewFresh.com