DATUM & TIJD

29 april 2020

HELE DAG

LOCATIE

NEDERLAND

THEMA

Bewegen

KOSTEN

GRATIS

AANMELDEN

MOGELIJK

ONDERDEEL VANNo Elevators Day 2020

No Elevators Day is een wereldwijd evenement met een simpel doel – bewustzijn creëren over de voordelen van dagelijkse lichamelijke activiteit en laten zien dat het eenvoudig kan zijn zoals het nemen van de trap. Tot nu toe zijn er 5 edities geweest. Voor het eerst in 2019 hebben er evenementen plaats gevonden over alle 5 continenten waaronder België, Costa Rica, Georgië, Mongolië, Noorwegen en Zimbabwe.

Kom op voor de oorzaak van beweging!
Het kiezen van de trap in plaats van de lift kan de eerste stap zijn om onze drukke dagen actiever te maken! Door deel te nemen aan of je eigen No Elevators Day-activiteit te organiseren de laatste woensdag van april, word je betrokken bij een internationale beweging die laat zien hoe gemakkelijk het is om in beweging te komen. Dit jaar gaat er geen Elevators Day wereldwijd – dus waar je ook bent, je kunt meedoen en ambassadeur worden voor een gezondere, actievere levensstijl.

In onze moderne samenlevingen heeft technologie het voor ons gemakkelijker gemaakt om stil te staan. Gezondheidsproblemen veroorzaakt door zittend gedrag doen ons nu denken dat de manier waarop we onze dagen doorbrengen moet veranderen. En dat het aan ons is om nieuwe actieve manieren van leven te vinden.

Als je in een druk kantoorgebouw werkt, liften of roltrappen passeert op weg naar het openbaar vervoer, of liften tegenkomt op de universiteit, hotel of andere openbare ruimte, zijn er mogelijkheden voor je om deel te nemen aan No Elevators Day. Alle organisaties en individuele burgers zijn welkom om deel te nemen aan het initiatief door een of meer liften of roltrappen op een drukke locatie af te sluiten en voorbijgangers aan te moedigen in plaats daarvan de trap te nemen.

Doe jij mee?
Een No Elevators Day event is gemakkelijk te organiseren, hier zijn een paar tips:
1. Eerst bedenk je een plan over wat en hoe je het event wilt organiseren
2. Dan informeer je de organisatie waar je voor werkt
3. Je kan de No Elevators Day posters en andere materialen downloaden om uit te printen op de website. Om je evenement te promoten.
4. Je kan je evenement delen met de hashtag #NoElevatorsDay en het promoten van de trap met #TakeTheStairs op je communicatie kanalen

Om tips en trucs te vinden over hoe je een No Elevators Day kan organiseren, klik dan hier.
Om je event te registeren voor de No Elevators Day 2020 editie, klik dan hier.

Meer weten? Neem eens een kijkje op de website.

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2018
Design: Marleen van den End - Visuele Communicatie | Realisatie: BrandNewFresh.com