Week voor Meer Gezonde Jaren 2023

Zorg je goed voor jezelf? Kijk je om naar de ander? Ben je zuinig op de wereld om je heen?

Van 29 september tot en met 8 oktober vindt de zevende editie van de Week voor Meer Gezonde Jaren plaats met als thema: ‘Zorgen voor Morgen‘. De week wordt traditiegetrouw ondersteund door de partners van het Akkoord van Groningen.

Samen geven zij een programma vorm voor jong en oud in de Provincie Groningen. Het doel: met elkaar in gesprek gaan over het thema Meer Gezonde Jaren. Elkaar inspireren en activeren. Dit doen we door allerlei activiteiten te organiseren, zoals workshops, themawandelingen, de UMCG-doktersdates en meer.

OPENING
Op vrijdag 29 september vieren we de aftrap van deze week bij het House of Connections, grenzend aan de Grote Markt. Het gebouw dat vele mensen nog liefkozend de oude V&D noemen en dat nu de nieuwe thuisbasis is van o.a. de Aletta Jacobs School of Public Health (AJSPH). De opening duurt van 14:30 tot 16:30 uur. We presenteren het programma van de week en ‘serveren’ bijzondere hapjes. De host van deze middag is Danielle Bekkering, directeur van Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland (HANNN).

ZORGEN VOOR MORGEN
Tijdens de opening vertellen o.a. Folkert Kuipers (wetenschappelijke directeur ERIBA) en Jochen Mireau (directeur Lifelines) hoe zij zorgen voor morgen. Daarnaast ‘schaatst’ Danielle door het programma van de Week voor Meer Gezonde Jaren met de ‘makers’ daarvan en komen verschillende activiteiten aan bod.

MENTALE GEZONDHEID JONGEREN IN GRONINGEN
Vertegenwoordigers van onderwijsorganisaties RUG, Hanzehogeschool Groningen, Alfa College en Noorderpoort Groningen vertellen over het programma van de bijeenkomst ‘Mentale Gezondheid voor Jongeren’. Een zeer actueel en prangend thema waar ook vele studenten mee te maken krijgen. Roeland de Wilde is zo’n ervaringsdeskundige en deelt zijn verhaal.

BRAIN FOOD
Bij de borrel serveren studenten van Noorderpoort Brain Food hapjes. Snacks die goed zijn voor je brein. Een hoofdzaak want hersenen maken je tot wie je bent, wat je voelt en hoe je je gedraagt. De studenten maken de hapjes onder leiding van hoogleraar psychiatrie Iris Sommer (UMCG). De auteur van het boek Voed je Brein: gezond eten en drinken voor de hersenen. Aan jullie de vraag of deze bijzondere hapjes in de smaak vallen!

Het wordt weer een week vol inspirerende activiteiten, zien we jou ook ergens? Bekijk HIER de agenda! 

Deel dit nieuwsbericht

Jouw Nieuws Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2024
Realisatie: BrandNewFresh.com