“We kijken vaak zonder te zien”

De kleuren van de natuur. De frisse najaarswind. Het geritsel van loslatende blaadjes. Zien, voelen en horen we het wel? Zijn we nog in staat om ons te verwonderen de wereld om ons heen? Om niet alleen te kijken maar ook te zien?
Yogadocent Jan Kuiper legt de vinger op de gevoelige plek. Want eerlijk is eerlijk: ik vind het best een uitdaging om ‘in het nu’ te leven. Gelukkig helpt Jan mij op weg met een meditatie op de veranda van Yogahuis Saaxumhuizen. De les vormt de kick off van het Open Air Yoga Festival in de gemeente Het Hogeland. Vier dagen lang maak je kennis met yoga, meditatie en mindfulness op de mooiste plekjes van Groningen: een kerk, de dijk, het Noorderplantsoen of deze zalige veranda met uitzicht op uitgestrekte akkers.
Jan temt de storm in mijn hoofd met zijn geleide meditatie. Tot een vuilniswagen voorbij rijdt. Jawel, afgeleid. Niet erg, geeft Jan meteen aan. In het dagelijkse leven worden we constant afgeleid. Het hoort erbij. Vuilniswagens horen erbij. Toch ben ik blij als de wagen de verte in rijdt en de vogeltjes het vuilnis weer de baas zijn. Stukje vrediger.
Na de meditatie volgt een stevige stiltewandeling langs uitgestrekte akkers en stille dorpjes. Stil in mijn hoofd is het allerminst. Maar ..oefening baart kunst! En jawel, langzaam wordt het stiller en hoor en ‘zie’ ik de plattelandspracht om me heen.

Woensdag 9 oktober staat deel 2 van het Open Air Yogafestival op het programma.
Kom dan naar het kerkje in Klein Wetsinge (Valgeweg 12) en maak kennis met yinyoga en criticalalignmentyoga. Klinkt ingewikkeld maar is juist een heel toegankelijke yogavorm gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten.
De les is zeer geschikt voor mensen met een zittend beroep.
Meer informatie over de yin yogales vind je hier.
Zaterdag 12 oktober strijkt Yoga in Concert neer in het het Noorderplantsoen in Groningen. Alle info over Yoga in Concert vind je hier.

Deel dit nieuwsbericht

Jouw Nieuws Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2024
Realisatie: BrandNewFresh.com