Tuinieren en picknicken in Stadstuin Techum

De groente & fruit brigade Oud-Oost is actief met het bezorgen van tasjes groente en fruit bij inwoners van de wijk Oud Oost in Leeuwarden. Dit initiatief is opgezet door HANNN stagiair Tessa Schoon en Lisa Feddema (JOGG/GGD Fryslân). Steeds meer partijen en inwoners sluiten zich aan! De wijk wordt van meer groente en fruit voorzien, er wordt samengewerkt en mensen raken met elkaar verbonden. Leuk gevulde tasjes inclusief recept worden iedere zaterdag bezorgd door de vrijwilligers van Netwerk Time To Connect. Het ontstaan van een community krijgt steeds meer vorm, één van de pakket ontvangers fietst nu zelf samen met haar dochter rond om tasjes te bezorgen!

Theetuin met eigen bar aangelegd
Ondertussen wordt er hard gewerkt bij Stadstuin Techum, hier wordt extra groente en fruit verbouwd. Dit zal voor de wijk en gezamenlijke activiteiten dienen. Inmiddels is er ook een theetuin aangelegd, een initiatief van een inwoonster uit Techum. Haar idee voor de theetuin met tafels en stoeltjes, verse theesoorten en het creëren van een plek om samen te komen, kwam zo tot stand. In samenwerking met de stagiair van Raoul (Stadstuin Techum), is er met vele handen een eigen barretje gebouwd. Al deze faciliteiten laten de tuin steeds veelzijdiger tot uiting komen, mensen kunnen er komen voor een kop thee of koffie, om te tuinieren, een rondje wandelen, noem maar op.  Vanuit de groente & fruit brigade een mooi moment om met deze theetuin proef te draaien. Ten tijde van COVID-19 is dit een laagdrempelige manier om mensen bij elkaar te brengen.

Tuindag met picknick
Op 3 juni 2020 werd een gezellige tuindag met picknick georganiseerd (met gepaste afstand). Vanaf het Netwerkcentrum Oud Oost fietste een groepje inwoners samen naar de stadstuin en hier stond de thee en koffie klaar. Met een plak zelfgemaakte bananenbrood erbij is er eerst kennis gemaakt, daarna volgde een rondleiding van Raoul door de tuin. Vervolgens was er een korte activiteit en is er afgesloten met een picknick met lekkere & gezonde hapjes.  De dag was hartstikke leuk en er zijn ideeën vanuit de deelnemers ontwikkeld voor een volgende keer!

Meer informatie of contact?
Neem eens een kijkje op de Facebookpagina ‘’De groente en fruit brigade Oud-Oost’’ of neem contact op met Tessa Schoon via schone_tessa@hotmail.com of met Nick Cramer via nick.cramer@hannn.eu

Deel dit nieuwsbericht

Jouw Nieuws Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2024
Realisatie: BrandNewFresh.com