Tips om volledig te ontspannen

We kennen het allemaal. Een volle agenda, een telefoon die constant bliept omdat iemand iets wil vertellen. We rennen van hot naar her. Werken, willen leuke dingen doen met het gezin of vrienden. Familieleden die je ook wel weer eens willen zien. Druk, druk, druk. Tijd voor ontspanning!

1. Telefoon uit
We vallen maar meteen met de deur in huis. Zet je telefoon eens uit. Je hoeft nu niet meteen in paniek te raken. Hij mag heus wel weer eens aan. Vind je uitzetten een stap te ver gaan zet hem dan in ieder geval op stil en leg hem weg. Daarna volgt je laptop. Ook die kan uit net als de televisie en de radio. Lekker stil hè? Zet je je telefoon na een tijdje weer aan, zet dan in ieder geval de meldingen uit van WhatsApp, Facebook, Instagram of wat van site dan ook. Dat zal je vast meer rust geven.

2. Ga wandelen
Trek een paar goede wandelschoenen aan en trek de natuur in. Of het nu het bos is of het strand. Je zult de vogels horen zingen, de wind horen waaien, de zonnestralen of regendruppen op je huid voelen. Het maakt niet uit. Je zult ontspannen en eenmaal thuis zul je je een stuk beter voelen.

3. Stilte
Stilte is iets waar sommige mensen angstig van worden. Wanneer was het bij jou eens echt helemaal stil. Geen verkeer, geen telefoon, mensen om je heen. Praten en luisteren kan soms erg vermoeiend zijn en soms is praten helemaal niet nodig. Een uurtje stilte kan heerlijk zijn. Lekker met je ogen dicht in bad. Wandelen op een rustige weg of gewoon een aangekondigde stilte in huis. (telefoon wel uit!) Benieuwd hoe dat gaat. Je kunt het ook rustiger opbouwen. Eerst een half uur, dan een uurtje en wie weet lukt het je ooit eens om een hele dag stilte te evenaren.

4. In bed
Wanneer lag jij eens lekker lang in bed zonder dat je ziek was? Een filmpje kijken in bed of een boek lezen kan erg ontspannend zijn. En wat dacht je van een lekkere lange vrijpartij? Ben je voor al die dingen te moe ga dan lekker slapen. Een nachtrust van minimaal 8 uren is sowieso geen luxe. Ga eens lekker op bed en er weer lekker vroeg uit om bijvoorbeeld een wandeling te maken op je vrije zondag. Maar uitslapen mag natuurlijk ook.

5. Wees creatief
Schrijf eens een verhaal, maak een tekening, maak een legpuzzel of ga handwerken. Allemaal manieren om rustig van te worden en te blijven. En je zult er nog achter komen dat het leuk is ook.

6. Warm bad
Een lekker warm bad kan erg ontspannend zijn. Het is vergelijkbaar met de positieve effecten van een massage. Of je nu een atleet bent of een zittende job hebt, een bad is goed voor iedereen. Maar hoe maak je nu het perfecte bad? Gezondheid&Co schreef er eerder een verhaal over.

7. Welness
Trakteer je zelf eens op een dagje welness. Lekker in een Turks bad, een warme sauna of wat dommelen in een ligstoel. Hier lees je welke sauna het beste bij jou past.


Klik hier voor het volledige artikel.

Deel dit nieuwsbericht

Jouw Nieuws Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2024
Realisatie: BrandNewFresh.com