Student & Leefstijl

Ik maak lange dagen. Daarom kook ik op rustige dagen wat extra. Ben ik laat thuis, dan haal ik een bakje curry uit de vriezer en bak ik een naanbroodje af. Zo lukt het me toch om gezond te eten.” Yanick (22) volgt de master geneeskunde, loopt coschappen én zet zich in voor Student & Leefstijl. Een stichting die lobbyt voor meer leefstijlgeneeskunde in de artsenopleiding. “Veel ziektes hebben een relatie met een ongezonde leefwijze. Toch leren we daar weinig over.

De lobby van de studenten, die ertoe moet leiden dat toekomstig artsen gedurende hun studie structureel worden gevoed met kennis over leefstijl, vergt veel tijd en geduld. In de tussentijd doet Student & Leefstijl wat het kan om geneeskundestudenten bekend te maken met dit thema. “We organiseren workshops en een jaarlijkse SELF-cursus”, vertelt bestuurslid Isabelle (21): “Verschillende sprekers delen tijdens deze cursus hun kennis over en passie voor leefstijlgeneeskunde. Ook artsen mogen aansluiten. Zij hebben een belangrijke rol in preventie.

Yanick en Isabelle zijn studenten met een missie. Maar ze vergeten niet om ook goed voor zichzelf te blijven zorgen. Isabelle: “Ik ontspan door hard te lopen of te wandelen. Ook ben ik graag op de atletiekbaan. Koken vind ik echt leuk. Ik houd van de Indiase keuken. Heb al jong geleerd om curry’s te maken. Heb ik weinig tijd, dan maak ik een wrap met groenten en vegetarisch vlees.

Yanick maakt zijn hoofd leeg op de gravelbike in de Drentse bossen. “Dan kan ik even uitwaaien.” Ook samen eten geeft nieuwe energie. ,,Vroeger aten we met het hele gezin aan de keukentafel. Nu eet ik vaak met vrienden of huisgenoten. “Yanick’s moeder eet nog altijd een beetje mee. ,,Zij heeft planken vol kookboeken waar ik nog steeds inspiratie uit haal.

Volg Student & Leefstijl via Instagram. LinkedIn of kijk op www.studentenleefstijl.nl.

Foto: Kees van de Veen | Tekst: Chantal Bakker

Deel dit nieuwsbericht

Jouw Nieuws Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2024
Realisatie: BrandNewFresh.com