Parkrun a life changing experience!

Parkrun, een (loop-)ervaring die je leven verandert!

In februari 2020 staat er een nieuw spannend evenement in de stad Groningen op de agenda met de naam Parkrun. Parkrun is een eenvoudig concept waarbij wekelijks een gratis loopevenement mét tijdwaarneming wordt georganiseerd. Hierbij kunnen mensen een afstand van 5 km rennen, joggen of gewoon wandelen. Het maakt niet uit hoe snel je gaat of wat voor kleding je draagt. Het draait bij Parkrun om meedoen, als deelnemer of als vrijiwlliger! Parkrun vindt elke zaterdagochtend plaats in diverse landen over de hele wereld.

De route van Parkrun Groningen is 5000m (5 km) lang. Het evenement start en eindigt op een prachtig open grasveld van het Stadspark in Groningen. De route bestaat uit 3 ronden die rond het centrale veld en door de prachtig bosrijke natuur lopen, zelfs met een korte heuvel aan de oostkant van het parcours. Je wordt tijdens het evenement waar nodig ondersteund door verkeersregelaars die de juiste route aangeven. Na je derde lus zul je toegejuicht worden op de finishlijn.

Kan ik meedoen met Parkrun?
Ja! Parkrun is voor iedereen! Jong of oud, olympische hardloper of beginner, het maakt niet uit. Bij Parkrun draait alles om inclusiviteit. We willen dat zoveel mogelijk mensen zich onderdeel voelen van een lokale gemeenschap die ontstaat door ons wekelijkse loopevenement en daarnaast ook van de wereldwijde Parkrun-familie.

Moet ik me aanmelden of registreren?
Je hoeft slechts eenmaal aan te melden om je te registreren voor Parkrun. Na deze registratie ontvang je een streepjescode die voor altijd én overal ter wereld te gebruiken is.
Dus ben je op vakantie in een stad waar Parkrun wordt georganiseerd, dan kun je een keertje meedoen met de lokale versie!

Is het echt gratis?
Ja, Parkrun is helemaal gratis! Alle Parkrun-evenementen worden georganiseerd door een groep enthousiaste en toegewijde vrijwilligers die worden gekozen uit en door deelnemers. De opzet van Parkrun is heel eenvoudig. Er is geen dure apparatuur nodig en daarom zijn onze evenementen gemakkelijk elke week te organiseren.

Kan ik vrijwilligerswerk doen?
Ja, dat kan zeker! We zijn eigenlijk altijd op zoek naar vrijwilligers, omdat zij van fundamenteel belang zijn voor Parkrun! Je kunt verschillende rollen vervullen, zoals de tijden van de deelnemers vastleggen, zorgen voor het ‘op rolletjes verlopen’ van het evenement, door de route aan te geven en het waarschuwen voor eventuele gevaren of obstakels, , zorgen dat alles netjes achtergelaten wordt en aanmoedigen van de deelnemers op het parcours. Ook zorgen vrijwilligers ervoor dat andere gebruikers/bezoekers van het Stadspark op de hoogte zijn van Parkrun en eventueel verkeer regelen. Vrijwilligerswerk doen bij Parkrun is erg leuk. Je wordt onderdeel van een geweldige community! Je hebt geen ervaring nodig en je kunt vrijwilligerswerk doen wanneer het jou uitkomt. En je hoeft niet eens te rennen!

Als je een bijdrage wilt leveren aan het organisatieteam/vrijwilligersteam of meer informatie wilt hebben, kun je ons mailen via: parkrun@hannn.eu

Deel dit nieuwsbericht

Jouw Nieuws Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2024
Realisatie: BrandNewFresh.com