900 kinderen in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel op de gezonde tour!

[vc_row][vc_column][vc_column_text el_class=”inleidingNews”]

In aanloop naar de Healthy Ageing Tour-etappe in Surhuisterveen op 11 april, zijn 900 basisschoolkinderen in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel helemaal in de gezonde stemming. De afgelopen twee weken werden tien basisscholen in deze gemeenten bezocht met het ‘Van Bidon tot Broodtrommel-programma’ van het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN). De kinderen kregen een gastles over voeding en beweging, waarna het geleerde ook in de praktijk werd gebracht.

Hoe lees je de voedingswaardewijzer op een etiket? Dit werd geoefend door samen te kijken hoeveel suiker er in het door de kinderen meegebrachte drinken zat. Ook werd er gesproken over wat kinderen tijdens het ontbijt eten en drinken, welke sporten ze doen en hoeveel je moet bewegen om bepaald eten helemaal te verbranden. Sommige kinderen kwamen erachter dat lekker en gezond eten heel goed samen kan gaan, terwijl dit voor anderen al lang bekend was. De lessen leverde mooie discussies en ervaringen uit de praktijk op.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Daily Mile

Elke klas werd door HANNN uitgedaagd om tot en met de dag van de Healthy Ageing Tour-etappe in Surhuisterveen elke dag een Daily Mile te doen. Dat betekent iedere dag een kwartier extra bewegen, hardlopen of wandelen. Want een kwartier bewegen onder schooltijd zorgt niet alleen voor fittere kinderen, maar zorgt ook dat ze zich beter kunnen concentreren. Om dit extra leuk te maken heeft HANNN een poster ontwikkeld waar elke dag een sticker geplakt kan worden als de klas een kwartier heeft bewogen. De klassen die het volhouden tot en met de Healthy Ageing Tour, zullen worden gehuldigd op het officiële podium in Surhuisterveen.

[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”quoteNews”]

“HOE LEES JE DE VOEDINGSWAARDEWIJZER OP EEN ETIKET?”

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text el_class=”inleidingNews”]

Surplace

Na de lessen mocht er natuurlijk ook gefietst worden. Op de speciaal ter beschikking gestelde BMX fietsen werd er geoefend op het schoolplein. Eerst was er aandacht voor het goed leren sturen en je fiets onder controle houden. Later mocht er ook een heus parcours met obstakels slalommend worden afgelegd. Eén van de hoogtepunten van deze fietsles was vaak de wedstrijd ‘surplace’. Hier kwamen de oefeningen over stuurkunst en fietsbeheersing goed van pas, want het ging erom wie het langst kon doen over het afleggen van een bepaalde afstand.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Gezondheidsplein

Omdat Wielercomité Surhuisterveen alle generaties in de regio wil betrekken bij de Healthy Ageing Tour etappe op 11 april, wordt die dag een gezondheidsplein georganiseerd met allerlei activiteiten voor de oudste groepen van de basisscholen. Meer dan driehonderd kinderen zullen hier een heel divers aanbod aan activiteiten voorgeschoteld krijgen. Ook zullen de klassen die meedoen aan de Daily Mile op het parcours van de wielerkoers (fietsend of lopend) de finale mijl lopen, en na afloop met een speciale medaille worden gehuldigd op het officiële podium. Een mooie beloning voor vijf weken extra bewegen en meer aandacht voor een gezonde leefstijl!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Deel dit nieuwsbericht

Jouw Nieuws Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2024
Realisatie: BrandNewFresh.com