Langer mentaal fit blijven door iets nieuws te leren?

Deelnemers gezocht (vanaf 65 jaar) voor gratis online cursussen
Gezond ouder worden kan op veel manieren. Maar kan iets nieuws leren ook hierbij helpen? Het onderzoeksteam van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) denkt van wel. Het team onderzoekt of het denkvermogen en de stemming veranderen door mee te doen aan een gitaarcursus, cursus Engels, of een lezingenreeks.

Het onderzoek
De online cursussen zijn gratis en duren drie maanden (april 2022 – juni 2022). De hele cursus kunt u thuis volgen, zolang u een laptop of tablet met internetverbinding heeft. Het is dus volledig veilig in deze coronatijd. Het biedt de mogelijkheid om iets nieuws te leren én om online nieuwe mensen te ontmoeten. Het onderzoeksteam van de RUG nodigt u uit voor een videogesprek vóór de cursus, direct na de cursus en vier maanden na afloop. Tijdens deze gesprekken onderzoeken ze hoe deelname aan de cursus het denkvermogen en de stemming beïnvloedt.

Voor wie is het?
Het onderzoeksteam is op zoek naar mensen vanaf 65 jaar die in het dagelijks leven voornamelijk Nederlands spreken. In het bijzonder zoeken ze mensen die vrijwel geen geheugenklachten of stemmingsklachten ervaren.

Extraatje
Als dank voor uw deelname ontvangt u na het laatste videogesprek (bij volledige deelname) een vergoeding van €100,- van het RUG-onderzoeksteam.

Hoe werkt het?
Zin gekregen om mee te doen of kent u iemand die mee wil doen? Vul dan deze korte vragenlijst in (ook te vinden op https://rug.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_3IZjtsAtBf6R21U).
Het onderzoeksteam neemt contact met u op om er zeker van te zijn dat u tot de doelgroep behoort. Omdat er soms veel aanmeldingen tegelijkertijd komen kan het soms meer dan een week duren voor zij u bellen. Als dit zo is zal het onderzoeksteam u per email op de hoogte stellen. Als u mee kunt doen, vindt in februari of maart het eerste videogesprek plaats. Klik hier voor meer informatie of stuur een e-mail naar cogflex@rug.nl.

 

Deel dit nieuwsbericht

Jouw Nieuws Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2024
Realisatie: BrandNewFresh.com