‘In Mei een stapje erbij’ challenge

Wel of geen zonnetje, qua weer is het deze week nog even doorbijten, maar in beweging zijn en naar buiten gaan is goed voor je! Ook bij herstel of als je nog wacht op ziekenhuiszorg.
Daarom zijn we deze week de ‘In Mei een stapje erbij’ challenge gestart! Waarom? We willen dat iedereen zich goed voelt en bewegen helpt daarbij. Om je te helpen dit bewegen makkelijker te maken, doen we het deze maand samen! Laat je hierbij inspireren door Dick Heuvelman!


Ik voel me fitter dan 10 jaar geleden en jezelf een doel stellen, helpt echt om dit vol te houden. Mijn Fitbit heeft daarbij geholpen.

Vroeger schreef Dick Heuvelman beroepsmatig over sport, hij was sport-journalist en zorgde er onder meer voor dat Giro in 2002 in Groningen startte. Hij volgt de sport nog steeds, maar beweegt nu zelf aanzienlijk meer dan toen hij er over schreef en dit helpt hem om fit te blijven. Hij is inmiddels 75 jaar en probeert iedere dag minimaal 10.000 stappen te zetten.

Gelukkig is 10.000 stappen niet zaligmakend en kun je met regelmatig bewegen jezelf al fitter voelen. Dagelijks een half uur matig intensief bewegen (denk aan een sportieve wandeling) heeft al een positieve invloed op je gezondheid. En in plaats van een wandeling kun je ook kiezen voor een rondje op de fiets of baantjes trekken in het zwembad. Doe vooral dingen die je leuk vindt, dat geeft energie en maakt het beter vol te houden!

We drie challenges samengesteld, zodat er voor iedereen een passend beweegdoel is.

Meer informatie of meedoen? Klik dan hier.

TIP: vind je het lastig om regelmatig te bewegen? Begin er bijvoorbeeld mee om elk uur even te bewegen, dus kom van je stoel af, doe een huishoudelijk klusje, loop de trap op en af of maak een ommetje. Je kunt jezelf een extra steuntje te geven door een wekker of alarm te zetten, want een uur is zo maar voorbij! Dit regelmatig in beweging komen, helpt om je lichaam actief te houden en dat is een belangrijke eerste stap op weg naar meer beweging.

Deel dit nieuwsbericht

Jouw Nieuws Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2022
Realisatie: BrandNewFresh.com