“Ik woog 110 kilo en had het gevoel dat insuline mij in de greep had”

Jerrel is altijd in beweging. Er gaat geen dag voorbij of hij plaatst foto’s en filmpjes op sociale media van activiteiten met zijn trouwe beweeggroepen in Leeuwarden. Maar dat is niet vanzelf gegaan: Jerrel komt van ver.

“In 2004 woog ik 95 kilo en was niet tevreden over wie ik was. Ongelukkig zelfs. Er werd diabetes ontdekt en dat zette mijn leven op zijn kop. Ik kwam in aanraking met professionals met goede bedoelingen, maar ik kon niet met ze ‘levelen’” vertelt Jerrel in Netwerkcentrum Oud-Oost, een van de plekken waar hij zijn contacten met de bewoners en organisaties in de buurt onderhoudt.
“De huisarts vertelde mij in 10 minuten met veel dure woorden wat diabetes voor mij betekent en hoe het te bestrijden is. Dus op advies van de dokter en de diabetesverpleegkundige ging ik sporten, maar tot resultaat leidde dat niet: ik kwam zelfs aan! Tot 110 kilo. Ik had het gevoel dat de insuline mij in de greep hield en ik zat steeds minder goed in mijn vel.”

Niet te ingewikkeld
Alles veranderde toen Jerrel een stagiaire tegenkwam in de diabeteskliniek: “Zij zag het in me zitten, met haar kon ik wel ‘levelen’ en ze sprak in Jip & Janneke-taal.  Haar belangrijkste tips: laat je bloed controleren en leef gezond! En dat deed ik vervolgens, ik prikte 3x per dag bloed en ik hield een dagboek bij. Ik bleef sporten en lette op mijn voeding. Niet te ingewikkeld, ik lette alleen op het aantal koolhydraten per dag (maximaal 1800) en gaf mijn suikerwaarden steeds door aan de diabeetverpleegkundige. Dat bleek te helpen! We verlaagden de insuline-eenheden bij het boeken van succes en na verloop van tijd was ik van de insuline af!”

058SamenSterk
Jerrel wilde zijn ervaring delen en besloot mensen te helpen bij een gezondere leefstijl. Op een simpele manier, en vooral met een persoonlijke benadering. Hij wilde hetzelfde maatje zijn voor anderen als die hij zelf vond in de stagiaire. Inmiddels is Jerrel met zijn groepen een begrip in Leeuwarden en volgende week wordt zelfs zijn eigen stichting opgericht: 058SamenSterk.
Dit filmpje laat mooi zien hoe Jerrel werkt.

Diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. Het kan iedereen overkomen. Al ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen daar 1.200 bij.

Deel dit nieuwsbericht

Jouw Nieuws Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2024
Realisatie: BrandNewFresh.com