“Dankzij Elmo en Wefitter ga ik elke dag naar buiten”

Wie doen mee aan de WeFitter challenges? We spraken Henriët, wonend in Garnwerd en nu 51 jaar oud. Ze is vorig jaar begonnen aan de Wefitter jaarchallenge, samen met haar hond Elmo. Ze eindigde in de top drie na een jaar bewust bewegen. We spraken Henriët over haar ervaringen en haar motivatie om aan de challenge(s) mee te doen.

De challenges zijn net dat steuntje in de rug om dagelijks te bewegen. Henriët is altijd zeer sportief geweest, door haar afweerstoornis werd bewegen moeilijker. Ze is hierdoor niet bij de pakken neer gaan zitten en is actief op onderzoek uitgegaan naar wat voor vorm van bewegen bij haar past. Zo kwam ze via Danielle Bekkering uit bij de Wefitter jaarchallenge,  aangeboden door HANNN . Deze uitdaging is voor Henriët de motivatie om door te blijven gaan en haar conditie stap voor stap op te bouwen. Zo gaat ze samen met alle deelnemers met veel plezier op naar een fit en gezond 2020.

Henriët is in 2016 gediagnosticeerd met een aangeboren chronische afweerstoornis met daaraan gerelateerde lymfe problemen en astma. Zij is zo’n patiënt waarbij de dokters er pas na jaren onderzoek achter komen wat het échte probleem is. ‘Ik ben altijd enorm sportief geweest, maar al op jonge leeftijd werd ik vaak ziek. Veel onderzoeken gehad, maar ze konden nooit vinden wat er aan de hand was’. Gelukkig is er nu duidelijkheid in het leven van Henriët en is er een goede behandeling waarbij zij elke drie weken een infuus met immuunglobuline krijgt. Daarnaast heeft ze in 2018 een revalidatie traject van 10 weken in Nijmegen gevolgd, dit heeft ervoor gezorgd voor meer balans in haar leven.

Zo weet ze nu dat ze niet altijd tot het uiterste hoeft te gaan en door alles goed te doseren, is er meer energie voor andere dingen. Na een mooi afscheid op haar werk, kreeg ze echter opnieuw tegenslag. Na een motorongeluk op 30 augustus 2019 moest Henriët twaalf weken thuis revalideren. Het niet mogen sporten heeft haar flink geraakt ‘Ik miste het sporten enorm’ zegt ze. Na revalidatie was ze dan ook dolblij dat er het verplicht ‘niks doen’ een einde kwam. Elke dag bewoog ze voorzichtig weer een beetje en steeds een stapje verder. ‘Het voelt zo fijn om weer te kunnen bewegen’ zegt ze lachend. Vanwege de afweerstoornis is het belangrijk dat ze minimaal drie keer per week gesport, maar door het motorongeluk is dit helaas nog niet mogelijk. Henriët gaat één keer per week naar de sportschool en één keer per week doet ze aan aquazwemmen. Daarnaast heeft ze nu een hond; Elmo. Dankzij Elmo gaat ze elke dag naar buiten en wandelt en fietst ze veel. Ze leert door Elmo ook nieuwe mensen kennen en het geeft haar rust en veel gezelligheid.

—————————————————————————————————————————

De Wefitter challenges hebben Henriët enorm geholpen het bewegen in haar eigen ritme op te pakken. De challenges zijn er niet alleen voor Henriët, maar ook voor jou! Doe samen met ons mee en krijg een steuntje in de rug, omdat je via het platform connect met andere deelnemers, je afstanden geregistreerd worden en je leuke prijzen kunt winnen. Samen op naar Meer Gezonde Jaren!
Wil je jouw verhaal delen? Stuur dan een e-mail naar: c.vos@st.hanze.nl

Deel dit nieuwsbericht

Jouw Nieuws Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2024
Realisatie: BrandNewFresh.com