Fit het voorjaar in? Doe de HANNN-challenges!

Ga aan de slag met je fysieke en mentale fitheid via de HANNN-challenges. Durf jij de uitdaging aan? Je kunt fit het voorjaar in door lekker te bewegen en te leren dammen als de beste. Het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN), zet zich in voor Meer Gezonde Jaren en bouwt aan een omgeving die gezondheid stimuleert. Van bewegen en voeding tot een gezonde omgeving, zingeving en sociale samenhang.

Fit het voorjaar in | Maandag 24 februari tot maadag 1 juni

Ren, wandel, fiets, fitness 25 minuten per dag en win leuke prijzen van Decathlon! Met de winter achter de rug staat er een nieuwe challenge voor de deur: Fit het voorjaar in! Heb je zin om meer te bewegen en zoek je net dat beetje extra motivatie? Breng je de dag veel zittend door? Dan is deze 28 dagen challenge een mooie uitdaging voor je!
Elke dag 25 minuten bewegen levert verschillende gezondheidsvoordelen op: het heeft een positief effect op je hart, bloedsomloop, bloeddruk, immuunsysteem en geheugen. Daarnaast wordt je stress verminderd, verbetert je humeur en krijg je meer energie.
Door je beweegactiviteit te registreren op de WeFitter-website van HANNN verdien je badges waarmee je korting krijgt op healthy smoothies en meer! Ook kun je de competitie aangaan met je vrienden, familie en collega’s.

Deze challenge daagt je uit om elke dag minstens 25 minuten te bewegen. De volgende drie tips kunnen je hierbij helpen.
1. Bepaal aan het begin van de week welke beweegactiviteit je gaat doen en welk moment jij gaat bewegen. Bewegen kan in alle vormen zijn: wandelen, fietsen, hardlopen, fitness etc.
2. Doe het, beweeg elke dag.
3. Neem na het bewegen een moment om te ervaren hoe jij je voelt na deze inspanning. Wedden dat je er een voldaan gevoel aan overhoudt?


Dammen als de beste | Maandag 24 februari tot zondag 22 maart

Elke donderdag is het Damdonderdag. Deze dag daag je je collega, je oma of je buurman uit voor een potje dammen. Hoe die je mee?
1) Deel je leukste foto op Instagram of Facebook met de hashtag #dampot
2)Elke donderdag verschijnt een dampuzzel op Instagram en Facebook. Typ je antwoord onder de post.

Onder de goede antwoorden en hashtag #dampot verloten we iedere week een magnetisch dambord. Als er één schaap over de dam is…. Dammen zorgt voor een Fitter Brein en wel om de volgende drie redenen:

  1. Je traint je geheugen, tijdens het damspel word je actief uitgedaagd om dingen te onthouden. Je hersenen worden gezien als een spier die je regelmatig moet trainen. Door nieuwe strategieën te bedenken, creatief na te denken en verschillende dingen te onthouden bij het dammen worden de hersenen fit gehouden. Dit helpt ook in de preventie van ouderdomsziektes. dammen op zakelijk niveau bij aan strategisch denken, besluitvorming en concentratie. Dammen draagt op zakelijk niveau bij aan strategisch denken, besluitvorming en concentratie.
  2. Dammen is een sociale bezigheid, je speelt het immers samen. Het is eenvoudig te leren en een dambord neem je makkelijk mee. Het is een bindmiddel voor jong en oud.
  3. Het draagt bij (vooral bij ouderen) aan een fijne motoriek, de definitie hiervan is als volgt: “het maken van precieze bewegingen, vooral met je handen”. Hoewel het op het eerste gezicht niet zo lijkt heeft dammen ook invloed op de fijne motoriek. Bij het optillen en verschuiven van de schijven worden er verschillende spieren, gewrichten en pezen getraind.

Deel dit nieuwsbericht

Jouw Nieuws Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2018
Design: Marleen van den End - Visuele Communicatie | Realisatie: BrandNewFresh.com