De Gezondste Huiskamer van Groningen zoekt jou!

Ben of ken jij een student die het leuk lijkt om tijdens om tijdens het project HeaLIQs in gesprek te gaan met inwoners van Noord-Nederland over hun gezonde leefomgeving? Dan zoeken wij jou!

Wat doet de Gezonde Huiskamer?
Vanaf 1 oktober tot 21 november 2019 toert de Gezonde Huiskamer door de provincies Groningen Friesland en Drenthe. HeaLIQs Groningen maakt het voor inwoners mogelijk om in een hiervoor speciaal ingerichte truck een leefstijlcheck te doen. De truck start op maandag 30 september in Beijum, en doet daarna wijken in Groningen aan als Selwerd, de Hoogte en de Weijert. De gezonde huiskamer staat ook in Stadskanaal, Emmen, Drachten en Leeuwarden.

HeaLIQs
HeaLIQs is een Europees project op initiatief van het UMCG i.s.m. HANNN en de Gemeente Groningen. Doormiddel van de leefstijlchecks zullen de inwoners op een actieve en motiverende manier geïnformeerd worden over een gezonde leefstijl.
Hoe?
De leefstijlcheck worden afgenomen in de Gezonde Huiskamer. De leefstijlcheck bestaat uit een vragenlijst en meerdere korte testjes waaronder een meting van lichaamssamenstelling en een knijpkrachttest.

Er is meer.. een buurtprogramma
En hier voor hebben we jou nodig! In de Gezonde Huiskamer hangt een kaart van de betreffende wijk of dorp, hier ga je het gesprek aan met de inwoner over wat de fijne plekken zijn in het dorp of wijk en wat er mist of waar iemand niet graag komt. Want Hoe gezond zijn de dorpen of wijken eigenlijk? En welke plekken in het dorp of wijk zorgen er juist voor dat inwoners zich goed en fit voelen? En welke niet?

Wil jij meehelpen?
Kortom, lijkt het je leuk om te helpen in deze Gezonde Huiskamer? En ben je voor minimaal 1 dag beschikbaar? Stuur dan een mailtje naar marijke.haitel@hannn.eu.

Deel dit nieuwsbericht

Jouw Nieuws Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2018
Design: Marleen van den End - Visuele Communicatie | Realisatie: BrandNewFresh.com