Daniëlle aan het woord

We zijn alweer over de helft met de ‘In Mei een stapje erbij’ challenges! We krijgen veel leuke reacties, voor veel mensen is zo’n challenge net even een stukje extra motivatie en dat is natuurlijk ook het idee! Maar we krijgen ook de nodige vragen en natuurlijk ook wel eens gemopper dat het allemaal niet meevalt.

Daniëlle (ex-topsporter, programmamanager Gezonde Beweging bij HANNN en aanjager van deze challenge) kan hier over meepraten. Als enorme beweegfanaat was sporten een groot deel van haar leven en kon ze altijd vertrouwen op haar lichaam. Maar na een operatie met serieuze complicaties moest ze weer helemaal vanaf 0 beginnen..

Daniëlle:
Na ruim 20 jaar topsport weet je heel goed hoe je lichaam reageert op inspanningen en vaak voel je een dag van te voren al of je de topvorm nadert of juist op het randje van ziek worden zit. Na een blinde darm operatie met complicaties belandde ik op de IC terecht kwam en toen heb ik ervaren hoe slecht niks doen is. Ik kon de eerste week natuurlijk helemaal niets doen vanwege de slangetjes én de pijn en dan holt je lichaam achteruit. 7 kg lichter en flink verzwakt mocht ik toen gaan revalideren. Waar ik in april nog in een overmoedige bui de marathon van Rotterdam had gelopen, moest ik in juni na 100m lopen gewoon stoppen en uitrusten.

Het herstel ging met de nodige pieken en dalen en ik heb meerdere dagen gehad dat ik dacht dat het allemaal niet meer goed zou komen. Vooral het accepteren dat je lichaam niet meer doet wat je altijd als vanzelfsprekend hebt ervaren, was voor mij flink confronterend. Maar ik ben vrij positief ingesteld en neem mijn eigen ervaringen mee om mensen te helpen en te motiveren.

Want voorheen snapte ik eigenlijk niet dat mensen konden opzien tegen bewegen of moeite hadden om zichzelf te motiveren, maar ik begrijp dat nu veel beter! En daarmee kan ik mensen beter helpen, dus dat heeft dit revalidatieproces in ieder geval opgeleverd!
Ik ga dus enthousiast door met mijn missie: #iedereeninbeweging

Wil jij ook jouw motivatie voor de ‘In Mei een stapje erbij’ challenge met ons delen? We zijn benieuwd naar jullie verhalen én ervaringen! Mail dan naar: danielle.bekkering@hannn.eu

Deel dit nieuwsbericht

Jouw Nieuws Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2024
Realisatie: BrandNewFresh.com