Damclinic in de Zorgvilla Veenoord groot succes!

Bewoners van De ZorgVilla in Veenoord hebben vorige week meegedaan aan een damclinic. Tijdens het dammen kwamen bij de circa vijftien bewoners van de zorginstelling veel herinneringen aan vroeger naar boven.

Een 100-jarige bewoner, bij wie het gehoor- en gezichtsvermogen niet meer zo goed is en daardoor het schuiven van de stenen op de tast ging, speelde vol concentratie samen met een 91-jarige bewoonster. Ze vermaakten zich prima en hadden zo de slag weer te pakken.

De damclinic werd gehouden in het kader van het project Fitter Brein. Het bedrijf De Zorgzaak, waar De ZorgVilla onderdeel van is, is sponsor van Fitter Brein.

Dammen is een middel om mentaal fit en scherp te zijn en het is een prachtig spel om meerdere generaties met elkaar in contact te brengen. Onder leiding van een vertegenwoordiger van Fitter Brein staat in de toekomst vaker een damclinic op de agenda voor de bewoners.

Hopelijk kunnen we over enkele maanden schoolklassen uitnodigen of andere clubs om met onze bewoners georganiseerd te komen dammen. Want dammen is een mooie denksport om jong en ouder met elkaar te verbinden en om mentaal fit te blijven!
– Marielle Visser van De Zorgzaak.

Deel dit nieuwsbericht

Jouw Nieuws Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2024
Realisatie: BrandNewFresh.com