Alle beetjes wehelpen.nl

Foto door: Kees van de Veen

Hulp. Wat is dat eigenlijk? De dikke van Dale omschrijft hulp als volgt : Help (tussenwerpsel) 1. kreet waarmee je om hulp roept: lieve help! uitroep van schrik, bezorgdheid enz.hel·pen (hielp, heeft geholpen). Vandaag de dag hoef je niet meer te roepen om hulp. Surf naar www.wehelpen.nl en maak  gemakkelijk en snel een profiel aan.

Voor mensen zoals jij & ik Een online marktplaats voor het uitwisselen voor het geven en nemen van allerhande klusjes of zorgtaken. Vind binnen 1 minuut iemand die je hond kan uitlaten, of een buurtgenoot die een boodschap doet als je ziek bent. Voor mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en iedereen die best eens een keer een handje wil helpen of zelf een hulpvraag heeft. Heb je zin om je buurvrouw, kennis of iemand anders uit je wijk, stad of dorp een handje te helpen? Of kun je zelf wel wat hulp gebruiken? Meld je dan aan op wehelpen.nl

Sjoerd houdt van wandelen “Ik doe met veel plezier eens per twee weken boodschappen voor Karen. Zij is ziek en kan dit niet zelf doen. Ook laat ik elke vrijdag haar Golden Retriever Cerise uit. Momenteel leer ik heel listig om haar met hondenkoekjes naar het parkje te lokken. Daar kan ze even rennen. Karen is een aardige vrouw met wie het goed klikt. En ik wilde toch al wat vaker naar buiten èn houd van wandelen. Twee vliegen in één klap!”

Waarom doe je mee? Vrijwilligerswerk is hipper is dan ooit. Bijna één op de twee Nederlanders doet vrijwilligerswerk, of heeft vrijwilligerswerk gedaan. De belangrijkste redenen op rij.

  1. Je ontmoet nieuwe mensen, buiten je eigen netwerk van familie en vrienden.
  2. Je helpt een ander, maar het geeft jou ook een goed gevoel
  3. Je blikveld verbreed door een kijkje in de keuken bij een buurtgenoot
  4. Je levert een zinvolle bijdrage aan de wereld
  5. Het is goed voor lichaam en geest, vrijwilligers hebben minder stress en zijn meer tevreden over hun leven dan mensen die geen vrijwilligerswerk doen.

Meld je aan voor wehelpen.nl Aanmelden is gemakkelijk. Je hebt alleen een e-mailadres nodig, waarna je een aantal gegevens invult over jezelf. Een account op wehelpen.nl is gratis en voor iedereen vanaf 16 jaar. Voor de hulp mag geen financiële vergoeding worden gevraagd of geboden. Wie bied jij de helpende hand?

Over WeHelpen
WeHelpen.nl is een coöperatie van  diverse partijen, van Gemeente Groningen tot de Rabobank. Van Humanitas tot Alzheimer Nederland. Deze organisaties stimuleren het bieden van hulp en het helpen van elkaar via de website www.wehelpen.nl.

Deel dit nieuwsbericht

Jouw Nieuws Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2024
Realisatie: BrandNewFresh.com