7 redenen om vandaag te starten met yoga

Yoga, juist nu!

Nederland telt bijna 2 miljoen yogabeoefenaars. Van beginner tot vergevorderd, hebben al deze yogaliefhebbers hun eigen motivatie. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen aan yoga doen om fysieke redenen, waaronder een betere conditie en meer flexibiliteit. Bijna de helft doet aan yoga om stress te verminderen. En in deze onzekere tijden, kan iedereen wel wat minder stress gebruiken!

Deze periode van de pandemie vraagt om extra zorgvuldig om te gaan met je eigen gezondheid en die van onze naasten. Yoga is juist nu enorm belangrijk, het helpt je om bij jezelf te blijven en de rust op te zoeken. Je werkt aan het vitaler maken van je lichaam en de balans te vinden tussen lichaam en geest. Goed voor jezelf zorgen helpt je om zorg te kunnen dragen voor een ander.

7 redenen om je mat uit te kloppen!

1. Meer energie: Het is van vitaal belang dat lichaamsbeweging meer energie oplevert dan het kost, een overweging die gemakkelijk over het hoofd wordt gezien. Wandelen komt dicht bij dit ideaal, maar ook een passende yogavorm kan zorgen voor meer energie.

2. Minder stress: Dankzij de aandacht voor de adem en de focus op het lichaam vindt een daling van het stresshormoon cortisol plaats. Bijkomende voordelen zijn een verlaging van de bloeddruk en het hartritme, een verbeterde spijsvertering en een verhoogde immuniteit.

3. Verbeterde ademhaling. Yoga leert je bewuster adem te halen. Dit leidt tot een betere longfunctie en je lichaam wordt erdoor aangespoord om te ontspannen. Zodoende verhoogt de hoeveelheid zuurstof die door je lichaam wordt opgenomen.

4. Verbeterde lichaamshouding. Na een tijdje word je leniger en soepeler. Tijdens een eerste les merk je vaak hoe stijf en stram je lichaam is. Uiteindelijk zorgen de gevarieerde poses voor langere pezen en spieren en dit werkt door in een betere lichaamshouding, wat op zijn beurt leidt tot het verzachten van bijvoorbeeld rug-en nekklachten.

5. Meer kracht. Bij houdingen wordt elke spier in het lichaam gebruikt, waardoor je lichamelijke kracht van top tot teen toeneemt.

6. Gewichtsverlies.
Zelfs de minder intensieve yogavormen helpen je lichaamsgewicht op peil te houden. Door de stressvermindering spoort het aan tot het maken van gezondere keuzes en leidt het tot een gevoel van lichamelijk welzijn en zelfvertrouwen.

7. Innerlijke rust. Yoga focust je op het hier en nu en creëert een goede balans tussen lichaam een geest. Daarbovenop leidt yoga tot betere concentratie, coördinatie, reactiesnelheid en een optimaal geheugen.

Waar wacht je nog op? Wacht niet langer en rol je mat uit!


Thuis kun je goed yoga beoefenen, het enige dat je nodig hebt is een mat. Volg bijvoorbeeld de online yogalessen van Yoga050. Het helpt vaak als je regelmatig oefent in een groep, met een Yogadocent. Yogascholen zijn nu gesloten, maar staan te springen weer open te gaan. Yoga050 is zo’n studio.
Yoga050 geeft aerial yoga. Dat is yoga in een hangmat. Op het strand van Rebel Rebel hostel wordt een stellage met een grote tent eroverheen gebouwd. Op deze manier kan je er op 1,5 meter afstand van elkaar in de buitenlucht werken aan je gezondheid. Om een beter beeld te krijgen van het plan bekijk de video hieronder. Om dit project te bekostigen is er een crowdfunding gestart. Help je mee dit plan zo snel mogelijk te realiseren? Na een donatie van €20,- krijg je de eerste les cadeau! Een bedrijfsuitje kan ook! Doneer hier!

Deel dit nieuwsbericht

Jouw Nieuws Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2024
Realisatie: BrandNewFresh.com