Meetactie Hittestress

Door de toename van extreme hitte in de zomer wordt het ook bij jou thuis warmer. Waar je woont en hoe jouw huis is gebouwd heeft veel te maken met hoe warm het bij jou binnen wordt. Ben jij benieuwd hoe warm het bij jou thuis wordt bij bepaalde temperaturen, hoe dat in vergelijking met andere huizen in jouw buurt is en wat je eraan kunt doen? Doe dan mee met de meetactie!

CurioUs haakt met deze vierde meetactie aan bij het onderzoek van Floris Boogaard en Allard Roest. Meet met sensoren die wij je toesturen de hitte in jouw huis en vul tijdens een hittegolf het vragenformulier in.

Wil je meedoen?
Geef je voor 4 juni op. Je krijgt tussen 7 juni en 11 juni de sensor per post thuisgestuurd. Je kunt beginnen met meten zodra je de sensor in huis hebt. Zorg ervoor dat de sensor twee maanden in de slaapkamer op een vaste plek blijft liggen. Zodra er een hittegolf aankomt, laten wij dat weten, zodat dat jij dan ook het online vragenformulier kunt invullen.

Meer informatie en opgeven: https://forum.nl/nl/meetactie-hittestress

Mini-colleges Bloedhete zomers
Naast de meetactie worden er op 15 juni van 20:00 tot 21:15 uur ook twee mini-colleges gehouden over hittestress door weerman en wetenschapper Peter Kuipers Munneke en onderzoeker Floris Boogaard. Zij bespreken de oorzaken, gevolgen en veranderingen in de omgeving. Wat doet extreme hitte met ons? Wat zijn de oplossingen- of manieren om hittestress te verminderen? En vooral: wat kun jij zelf doen om de risico’s van extreme hitte te vermijden en te verminderen?

Meer informatie: https://forum.nl/nl/agenda/bloedhete-zomers-hoe-hittegolven-kunnen-leiden-tot-hittestress

 

 

Deel dit nieuwsbericht

Jouw Nieuws Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2021
Realisatie: BrandNewFresh.com