DATUM & TIJD

07 oktober 2023

DIVERSE TIJDEN

LOCATIE

VERSCHILLENDE STARTLOCATIES

THEMA

Bewegen

KOSTEN

GRATIS

AANMELDEN

VRIJ TOEGANKELIJK

ONDERDEEL VANMeer Gezonde Jaren fietstocht, gemeente Oldambt

Wat kan jij doen om beter voor jezelf te zorgen? Om meer aandacht te hebben voor de ander? Of de natuur om je heen? Ontdek het tijdens de Week voor Meer Gezonde Jaren!

Fiets bijvoorbeeld op zaterdag 7 oktober langs verschillende initiatieven in de gemeente Oldambt die bijdragen aan Meer Gezonde Jaren. De route die hier speciaal voor is uitgezet, is 50 kilometer lang maar kan met gemak worden ingekort.

Op de volgende locaties organiseren we speciaal voor de fietsers iets leuks

De Gezonde Huiskamer, Winschoten, 10:00 tot 16:00 uur | Oostereinde 49
In de Gezonde Huiskamer kan je checken hoe het met je gezondheid is gesteld en over je leefstijl in gesprek gaan. Je BMI wordt berekend, je knijpkracht getest en er worden vragen gesteld over o.a. sociale contacten, voeding en bewegen. De check wordt afgenomen door een leefstijladviseur en duurt 20-30 minuten. Na afloop krijg je de uitslag mee op papier of per email. En als je dat fijn vindt, geven we tips om gezonder te worden, te blijven en daar positief mee aan de slag te gaan. Aanmelden vooraf is niet nodig, iedereen kan binnenlopen.

AED-demonstraties, 10:00 tot 15:00 uur | Sporthal de Rietkraag, Binnenlanden 52, Oostwold
Ontdek alles over burgerhulpverlening, reanimatie en AED-gebruik.

De Graanrepubliek, 10:00 tot 18:00 uur | Oudezijl 1, Bad Nieuweschans
De Graanrepubliek is een coöperatie van boeren en ondernemers die op basis van Gronings graan producten maken, zoals desembrood, pasta en ontbijtgranen. Ontdek deze producten en geniet van een kop koffie of thee met graanrepubliekkoek voor een speciale prijs van 3,50 euro. Proef tussen 10u en 12u versgebakken brood. Kom je wat later aanwaaien, dan ligt er om 14.30 uur nog een graantje voor het oppikken: de uitgebreide Graanrepubliek Experience. Als deelnemer aan de fietstocht kan je met korting aansluiten.

Rondleiding boerderij Doeko van ’t Westeinde, 10:00 tot 11:00 uur | Hamdijk 39, Nieuweschans
Boer Doeko van ’t Westeinde is een van de boeren die graan teelt voor De Graanrepubliek. Hij vertelt tijdens een rondleiding op zijn bedrijf wat zijn visie is op de toekomst van de landbouw en hoe de Graanrepubliek daaraan bijdraagt.

Deze activiteit is onderdeel van de Week voor Meer Gezonde Jaren

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2023
Realisatie: BrandNewFresh.com