DATUM & TIJD

04 juli 2020 tot
27 augustus 2020

TUSSEN 10:00 - 15:30 UUR

LOCATIE

BUITENCENTRUM BOOMKROONPAD

THEMA

Educatie

KOSTEN

€6,50

AANMELDEN

NEE

ONDERDEEL VANKriebeldiertjes

Kriebeldiertjes bij het buitencentrum Boomkroonpad. Ontdek wat er buiten allemaal leeft!
Op de dinsdag en donderdag in de zomermaanden organiseert Staatsbosbeheer actieve doe-middagen voor kinderen tot 12 jaar.
Zoeken onder takken, boomstammen en tussen bladeren naar krioelende diertjes. Met een loeppotje kunnen de diertjes beter bekeken worden. Door gebruik te maken van een herkenningskaart kan het diertje op naam gebracht worden. Je weet van tevoren nooit wat je allemaal zult vangen. Maar, dat maakt het extra spannend!

Spannende, maar zeer nuttige diertjes
Rommel in het bos: Staatsbosbeheer laat dode bomen en takken in het bos liggen. Deze dode bomen trekken allemaal kleine kriebelbeestjes aan: bijvoorbeeld kevers, torretjes, wormen en insecten. Al deze diertjes zijn zeer nuttig voor het bos. Zij zorgen ervoor dat alle ‘rommel’ weer wordt opgeruimd. Ook trekken zij veel vogels aan, die dol zijn op deze kleine kriebeldiertjes. Denk maar eens aan de specht, die al trommelend in dode bomen op zoek is naar kevers en insecten! Op deze manier komen er dus meer soorten in het bos en het water en wordt het bos steeds mooier en gevarieerder.

Kom het beleven deze zomer bij Buitencentrum Boomkroonpad!

Informatie
De buitendagen vinden plaats op dinsdag en donderdag in de zomervakantie (vanaf 4 juli).
Vanaf 10.00 uur tot 15.30 uur kan er met de speurtocht worden gestart. De kosten bedragen € 6,50 per kind. Dit is inclusief loeppotje, zoekkaart, dierenpin en speurtocht. Trek kleren aan die vies mogen worden en ook laarzen zijn heel handig!

Voor meer informatie en overige activiteiten kan je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad.

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2018
Design: Marleen van den End - Visuele Communicatie | Realisatie: BrandNewFresh.com