DATUM & TIJD

21 april 2022

12:45 - 16:00 UUR

LOCATIE

VANBERESTEYN, MUSEUMPLEIN 5A, VEENDAM

THEMA

Sociaal

KOSTEN

GRATIS

AANMELDEN

JA

ONDERDEEL VANKick-Off HANNN Fitter Brein Event | Veendam

Dammen als sociaal bindmiddel: jong en oud
Fitter Brein komt met een kick-off damevent in de gemeente Veendam op donderdag 21 april in samenwerking met Bibliotheek Veendam (Biblionet Groningen).

Fitter Brein, project van HANNN, wil zich inzetten om meer fitte breinen te krijgen in Noord-Nederland. Dammen is een middel om mentaal fit en scherp te zijn én het is een prachtig spel om meerdere generaties met elkaar in contact te brengen. Het dammen is laagdrempelig en iedereen kan het leren. Daarnaast verbindt het jong en oud en zorgt voor een gezellige sfeer.

Meer fitte breinen in Veendam
Op donderdagmiddag 21 april komt Fitter Brein naar vanBeresteyn (Museumplein 5a) in Veendam. Dan wordt het startschot gegeven om verschillende Fitter Brein projecten en activiteiten uit te rollen met regionale en lokale partners in Veendam. We informeren de genodigden in een afwisselend en speels programma over de achtergronden van het project. En natuurlijk wordt er gedamd!

Programma
12:45 uur Inloop / opening + video prof. dr. Erik Scherder (ambassadeur Fitter Brein)
13:30 uur Generatiematch
14:00 uur Dammen & mentale fitheid: met discussie en vragen Overhandigen Fitter Brein pakketten aan organisaties
14:45 uur Fitter Brein in Veendam: uitrol activiteiten
15:00 uur Breinbieb & Alzheimer Café
15:15 uur Dammen en netwerken met Henk Kalk (coördinator Fitter Brein in Veendam)
16:00 uur Afsluiting

Erik Scherder draagt een damsteentje bij
De middag wordt gepresenteerd door dampedagoog en publicist drs. Bert Dollekamp. Na een inloop en welkom starten we om 13.15 uur met een spectaculaire ‘generatiematch’ tussen twee bijzondere teams uit Veendam. Aansluitend draagt professor Erik Scherder, ambassadeur van Fitter Brein, zijn damsteentje bij met een heldere video. Het team van Fitter Brein licht het project in Veendam nader toe. De verkregen indrukken gebruiken we in een interactief mini-college over de meerwaarde van het damspel als sociaal bindmiddel. Rond 14.30 uur overhandigt Henk Kalk, coördinator Fitter Brein Veendam, prachtige dampakketten aan de deelnemende partners. Ook zal BreinBieb en alzheimer café Veendam hun vertellen over hun prachtige activiteiten.

Dammen en Netwerken met Veendammer Henk Kalk
Na het informatieve programma wordt de kick-off afgesloten met een uitdagende hersentraining. Het brein wordt in beweging gezet in een aanschuifsimultaan Henk Kalk. Henk Kalk neemt het project Fitter Brein in zijn eigen woonplaats Veendam op sleeptouw. Hij coördineert de uitrol van het Fitter Brein project. Bij hem is het ook mogelijk om afspraken te maken en verdere informatie in te winnen.

Aanmelden (verplicht)
Wilt u namens uw organisatie aanwezig zijn bij ons Fitter Brein Event op donderdag 21 april in Veendam? Geef u dan uiterlijk 14 april op per email: info@fitterbrein.nl. Als u met meer mensen wilt komen, graag even vermelden. Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie: www.fitterbrein.nl.

Wel geïnteresseerd, maar u kunt niet komen?
Kunt u niet aanwezig zijn op donderdag 21 april, maar u of uw organisatie is wel geïnteresseerd in de plannen van Fitter Brein in Veendam? Maak dan een aparte kennismakingsafspraak met Henk Kalk (coördinator Fitter Brein in Veendam): info@fitterbrein.nl of 06-12605792.

Parkeren
In Veendam geldt in het centrum gratis parkeren en enkele parkeerschijfzone (Hier kunt u met uw parkeerschijf max. 2,5 uur parkeren op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur parkeren). Ook zijn er dichtbij ruim voldoende gratis parkeerplaatsen voor onze gasten

De kick-off Fitter Brein damevent wordt mede mogelijk gemaakt door: Biblionet Groningen, Bibliotheek Veendam, HANNNAlzheimer Café Veendam en BreinBieb.

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2022
Realisatie: BrandNewFresh.com