DATUM & TIJD

11 oktober 2024

12.30 - 17.00 uur

LOCATIE

Forum Groningen, Nieuwe Markt 1

THEMA

Bewegen

KOSTEN

GRATIS

AANMELDEN

NEE

ONDERDEEL VANIedereen in beweging! Publieksfestival in het Forum

Kom naar ons publieksfestival en leer en beweeg mee!

40 jaar Bewegingswetenschappen vieren we graag met inwoners van stad en ommeland. Vier je met ons mee? Ons doel? Iedereen, van jong tot oud te inspireren over Bewegingswetenschappen en te motiveren om zelf te gaan bewegen.

Wat is er te doen?

Tijdens het publieksfestival in het Forum op 11 oktober 2024 leer je alles over Bewegingswetenschappelijk onderzoek tijdens smartlabs, een showcase en publieksacademie lezingen.

Smartlabs

In het atrium van het Forum wordt een heel plein met allerlei onderzoekssettings gecreerd. Deze smartlabs laten de breedte zien van het onderzoek wat bij Bewegingswetenschappen gedaan wordt. Kom bijvoorbeeld testen hoe handig je bent met een handprothese, probeer wearables uit de FitTech box zoals ‘smartwatches’, en ervaar wat het effect is van ongezonde leefstijl gewoontes op jouw gezondheid.

Publieksacademie

Naast de smartlabs is er die middag een doorlopend programma met publiekslezingen over onder andere wielrennen, schaatsen en technologie in de Rabozaal van het Forum. Namen als Mathieu Heijboer, Jeroen Otter en Erik Scherder staan op het programma!

Foto expositie

Een doorlopende fototentoonstelling ‘Tijdloos bewegen’ van Bert Otten laat zien dat bewegen niet alleen gezond en leuk is, maar ook een vorm van kunst kan zijn.

Over ons

De afdeling Bewegingswetenschappen UMCG/RUG houdt zich bezig met onderwijs en met onderzoek op gebied van bewegen, sport, revalidatie, gezond ouder worden en leefstijl. Graag willen we door dit festival laten zien en delen wat het maatschappelijke belang is van het onderzoek wat we doen. Maar natuurlijk wel op een interactieve, leuke en begrijpelijke manier!

Neem voor meer informatie en updates regelmatig een kijkje op deze site.

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2024
Realisatie: BrandNewFresh.com