DATUM & TIJD

30 september 2023

12:00 - 17:00 UUR

LOCATIE

BINNENSTAD GRONINGEN

THEMA

Sociaal

KOSTEN

GRATIS

AANMELDEN

NEE

ONDERDEEL VANGezonde Huiskamer | Zpannend Zernike

Wil je weten hoe fit je bent? Doe de gratis leefstijlcheck tijdens Zpannend Zernike!

Zpannend Zernike is het jaarlijkse gratis wetenschapsfestijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Op zaterdag 30 september vind je Zpannend Zernike op verschillende plekken in de binnenstad van Groningen en op zondag 1 oktober kun je naar de Zernike Campus om lekker aan de slag te gaan! Doe mee met allerlei proefjes, uitdagingen en toffe wetenschapsshows. Check www.zpannendzernike.nl voor het volledige programma op alle locaties.

De Gezonde Huiskamer is dé plek voor een (gratis) leefstijlcheck, gesprekken over een (gezonde) leefstijl en om inspiratie op te doen om de gezondheid in kleine stappen te verbeteren.

De Gezonde Huiskamer is een soort camper en rijdt door heel Noord-Nederland, hierdoor worden inwoners van plattelandsgebieden en buitenwijken van steden makkelijker bereikt. In de Gezonde Huiskamer kunnen de inwoners een leefstijlcheck doen, deze wordt afgenomen door een leefstijladviseur en duurt ongeveer 20 minuten, de test voor kinderen duurt ongeveer 10 minuten.

De leefstijlcheck begint met het meten van jouw lengte en gewicht. Vervolgens worden de lichaamssamenstelling bepaald en wordt er gekeken naar de knijpkracht. Ook gebruiken wij een nieuw meetinstrument: de AGE-reader. Die via een snelle meting van de huid aangeeft of er ontstekingen zijn aan het lichaam. Dit gebeurt via het lezen van de versuikerde eiwitten op de huid en geeft het risico aan op welvaartsziektes.

Na deze kleine fysieke testen wordt er een vragenlijst afgenomen waarin o.a. de onderwerpen voeding, beweging, sociale contacten en slaap aan de orde komen.

Daarnaast is het mogelijk om in de Gezonde Huiskamer aan de slag te gaan met jouw Positieve Gezondheid. De leefstijladviseur kan de bezoeker helpen met het invullen van het gespreksinstrument Mijn Positieve Gezondheid (MPG), beter bekend als het spinnenweb. Aan de hand van het spinnenweb gaat men in gesprek over de resultaten van de leefstijlcheck en wat er opvalt. Het uitgangspunt is dat de inwoner aangeeft wat hij of zij belangrijk vindt en er wordt samen gekeken naar hoe dit het beste kan.

De bezoeker krijgt na afloop de resultaten geprint mee naar huis of deze wordt verstuurd per email, zodat men het thuis nog eens rustig kan nalezen. Voor vertrek worden de resultaten altijd eerst besproken met de leefstijladviseur. De leefstijladviseur geeft uitleg en wijst de bezoeker eventueel op (lokale) mogelijkheden om met gezondheid en/of beweging aan de slag te gaan.

Graag tot dan!

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2023
Realisatie: BrandNewFresh.com