DATUM & TIJD

05 oktober 2023

10:00- 13:00

LOCATIE

MFC GROOTEGAST

THEMA

Sociaal

KOSTEN

GRATIS

AANMELDEN

VRIJ TOEGANKELIJK

ONDERDEEL VANGezonde Huiskamer | MFC Grootegast

Wil je weten hoe fit je bent? Doe de gratis leefstijlcheck in Grootegast tijdens de Week voor Meer Gezonde Jaren.

De Gezonde Huiskamer is dé plek voor een (gratis) leefstijlcheck, gesprekken over een (gezonde) leefstijl en om inspiratie op te doen om de gezondheid in kleine stappen te verbeteren.

De Gezonde Huiskamer is een soort camper en rijdt door heel Noord-Nederland, hierdoor worden inwoners van plattelandsgebieden en buitenwijken van steden makkelijker bereikt. In de Gezonde Huiskamer kunnen de inwoners een leefstijlcheck doen, deze wordt afgenomen door een leefstijladviseur en duurt ongeveer 20 minuten.

De leefstijlcheck begint met het meten van jouw lengte en gewicht. Vervolgens worden de lichaamssamenstelling bepaald en wordt er gekeken naar de knijpkracht. Ook gebruiken wij een nieuw meetinstrument: de AGE-reader. Die via een snelle meting van de huid aangeeft of er ontstekingen zijn aan het lichaam. Dit gebeurt via het lezen van de versuikerde eiwitten op de huid en geeft het risico aan op welvaartsziektes.

Na deze kleine fysieke testen wordt er een vragenlijst afgenomen waarin o.a. de onderwerpen voeding, beweging, sociale contacten en slaap aan de orde komen.

Daarnaast is het mogelijk om samen met Sociaalwerk De Schans aan de slag te gaan met jouw Positieve Gezondheid. Ze helpen de bezoeker  met het invullen van het gespreksinstrument Mijn Positieve Gezondheid (MPG), beter bekend als het spinnenweb. Aan de hand van het spinnenweb gaat men in gesprek over de resultaten van de leefstijlcheck en wat er opvalt. Het uitgangspunt is dat de inwoner aangeeft wat hij of zij belangrijk vindt en er wordt samen gekeken naar hoe dit het beste kan. Ook hebben ze van Sociaalwerk De Schans zicht op alle activiteiten in de gebieden.

De bezoeker krijgt na afloop de resultaten geprint mee naar huis of deze wordt verstuurd per email, zodat men het thuis nog eens rustig kan nalezen. Voor vertrek worden de resultaten altijd eerst besproken met de leefstijladviseur. De leefstijladviseur geeft uitleg en wijst de bezoeker eventueel op (lokale) mogelijkheden om met gezondheid en/of beweging aan de slag te gaan.

Graag tot dan!

Deze activiteit is onderdeel van de Week voor Meer Gezonde Jaren

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2023
Realisatie: BrandNewFresh.com