DATUM & TIJD

28 november 2022

12:30 - 17:30 UUR

LOCATIE

STADSSCHOUWBURG DE HARMONIE IN LEEUWARDEN

THEMA

Sociaal

KOSTEN

GRATIS

AANMELDEN

NEE

ONDERDEEL VANGezonde Huiskamer | Gezondheidsfestival Leeuwarden

Wil je weten hoe fit je bent? Doe de gratis leefstijlcheck op het Gezondheidsfestival in Leeuwarden.

De ‘Gezonde Huiskamer’, is dé plek voor een (gratis) leefstijlcheck, gesprekken over een (gezonde) leefstijl en om inspiratie op te doen om de gezondheid in kleine stappen te verbeteren.

De Gezonde Huiskamer is een soort camper en rijdt door heel Noord-Nederland, hierdoor worden inwoners van plattelandsgebieden en buitenwijken van steden makkelijker bereikt.
In de Gezonde huiskamer kunnen de inwoners van Noord-Nederland een leefstijlcheck doen, deze wordt afgenomen door een leefstijladviseur en duurt ongeveer 20 minuten.

De test begint met het meten van de lengte en het gewicht. Vervolgens wordt de lichaamssamenstelling bepaald en wordt er gekeken naar de knijpkracht.

Na deze kleine fysieke testen wordt er een vragenlijst afgenomen waarin o.a. de ontwerpen voeding, beweging, sociale contacten en slaap aan de orde komen.

Ook is het mogelijk om in de Gezonde Huiskamer aan de slag te gaan met Positieve Gezondheid. De leefstijladviseur kan de bezoeker helpen met het invullen van de gesprekstool Positieve Gezondheid, beter bekend als het spinnenweb. Aan de hand hiervan gaat men in gesprek over de resultaten en wat er opvalt. Het uitgangspunt is dat de inwoner aangeeft wat hij of zij belangrijk vindt en samen wordt gekeken hoe dit het beste kan.

De bezoeker van de Gezonde Huiskamer krijgt aan het einde de uitslag in een geprint rapport mee naar huis of deze wordt gemaild, zodat men thuis de uitkomsten nog eens rustig door kan kijken. Voor vertrek worden de resultaten altijd eerst besproken met de leefstijladviseur. De leefstijladviseur geeft uitleg en wijst de bezoeker eventueel op (lokale) mogelijkheden om met gezondheid en/of beweging aan de slag te gaan.

Tot dan! Meer informatie over het Gezondheidsfestival vind je hier.

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2022
Realisatie: BrandNewFresh.com