DATUM & TIJD

06 oktober 2022

16:30 - 18:00 UUR

LOCATIE

VAN SWINDEREN HUYS, GLAZEN ZAAL, OUDE BOTERINGESTRAAT 19, GRONINGEN

THEMA

Educatie

KOSTEN

GRATIS

AANMELDEN

JA

ONDERDEEL VANPubliekslezing: ‘Gaat de weg naar gezonde voeding binnen een gezond voedselsysteem via vleesvervangers?’

Gezonde voeding moet het ontstaan van levensstijl gerelateerde ziekten en aandoeningen, zoals type 2 diabetes, hoge bloeddruk, chronische nierschade, hart- en vaatziekten, kanker en wellicht ook dementie zo lang mogelijk voorkomen. Ook moet het ouderen in staat stellen zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen leven. Tegelijkertijd moeten steeds meer mensen kunnen beschikken over gezonde voeding, met een zo laag mogelijke belasting van het milieu. Hiertoe zal de kwaliteit van onze voeding zo optimaal mogelijk dienen te worden, met een uitgebalanceerde samenstelling van aminozuren, micro-nutriënten en mineralen, en een zo laag mogelijke belasting met vaak toxische contaminanten. Veelal wordt een transitie van voeding met veel dierlijk eiwit naar voeding met veel plantaardig eiwit als oplossing aangedragen, met een belangrijke rol voor vleesvervangers. Een belangrijke vraag, deels nog onbeantwoorde vraag, is echter of vleesvervangers gezond zijn of niet. Deze lezing beoogt daar meer inzicht in te geven en antwoord te geven.

Prof. dr. Stephan Bakker duikt in op gezonde voeding en vleesvervangers. Want zijn deze eigenlijk wel zo gezond? Tijdens deze lezing geeft Stephan hier antwoord op.

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden.

Andere data
Er worden, naast deze, nog drie andere publiekslezingen gegeven:
3 oktober: ‘Met een beetje hulp van mijn supermarkt: acceptatie en effecten van keuzehulpen op gezondheid van boodschapmandjes’
4 oktober: ‘Ondervoeding: ver van mijn bed of een wezenlijk risico?’
5 oktober: ‘Samen naar meer plantaardige voeding: wat komt erbij kijken?’

Deze activiteit is onderdeel van de Week voor Meer Gezonde Jaren. Een samenwerking tussen het UMCG, Gemeente Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Aletta Jacobs School of Public Health (AJSPH), Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort, Alfa-college, Provincie Groningen en Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN).

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2022
Realisatie: BrandNewFresh.com