DATUM & TIJD

04 oktober 2019

15:00 - 16.30 UUR

LOCATIE

RONDE ZAAL, UMCG

THEMA

Educatie

KOSTEN

GRATIS

AANMELDEN

JA

ONDERDEEL VANFeestelijke opening Healthy Ageing Week

De kick off van de Healthy Ageing Week vindt plaats op 4 oktober van 15.00 uur tot 16.00 uur in het UMCG. Dan wordt de expositie Vereeuwigd: Kracht! geopend. Een expositie over de veerkracht van mensen die (ernstig) ziek zijn (geweest). Zij delen hun verhaal in woord en beeld. Gastheer van de opening is presentator en cabaretier Anne Jan Toonstra. Hij zingt tijdens de kick off ook voor het eerst het lied dat hij schreef over mentale gezondheid.

Na deze middag start een week vol met gratis activiteiten voor alle inwoners van de provincie Groningen zoals publiekslezingen over (on)geluk en veerkracht in Academie Minerva, open air yoga op unieke locaties in de gemeente Het Hogeland én in het Noorderplantsoen, wandel- en fietsroutes met gids en damclinics voor jong en oud. Ook het bekende Zpannend Zernike en de 4 mijl van Groningen staan deze week op het programma!

Tijdens deze feestelijke opening wordt ook de Kopgroep Mentale Gezondheid gelanceerd. Voor meer info klik hier

Ga voor meer informatie en het complete programma van de Healthy Ageing Week naar: haweek.nl.

De Healthy Ageing Week is een jaarlijks terugkerend initiatief van de partners van het Akkoord van Groningen: UMCG, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Gemeente Groningen Provincie Groningen, Noorderpoort College en Alfa-college. Healthy Ageing Network Noord Nederland (HANNN) en Aletta Jacobs School of Public Health zijn eveneens betrokken bij de organisatie.


Meer lezen
Er is een serie achtergrondartikelen verschenen over de publiekslezingen en het Open Air Yoga Festival, geschreven door Lieke van den Krommenacker. De foto’s zijn gemaakt door Nienke Maat.

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2018
Design: Marleen van den End - Visuele Communicatie | Realisatie: BrandNewFresh.com