DATUM & TIJD

04 oktober 2019

13:00 UUR - 17.30 UUR

LOCATIE

UMCG

THEMA

Educatie

KOSTEN

GRATIS

AANMELDEN

JA

ONDERDEEL VANDe Kopgroep: krachtenbundeling voor mentale veerkracht

Op 4 oktober 2019 brengen we zoveel mogelijk organisaties bij elkaar die op een nuchtere manier om willen gaan met mentale gezondheid. Want vroeg of laat loopt iedere werkgever binnen zijn/haar organisatie aan tegen medewerkervraagstukken als burn-out, angst en depressie. Toch rust er vaak een taboe op dit onderwerp.

De Kopgroep wil dit thema bespreekbaar maken en met alle betrokken organisaties zorgen dat problemen rond mentale gezondheid eerder herkend worden. En we willen samen zoeken naar praktische manieren om vervolgens te handelen.

De Kopgroep is een initiatief van De Kracht van Groningen en Healthy Ageing Network Northern Netherlands.

Aftrap op 4 oktober
Tijdens een inspirerende middag staan we stil bij de impact van vraagstukken rond mentale gezondheid op medewerkers en het functioneren van organisaties. In workshops maken we kennis met praktische voorbeelden en oplossingen gericht op mentale veerkracht.

Aan het eind van de middag zetten we een handtekening voor de vorming van De Kopgroep, die de komende jaren actief blijft samenwerken aan een veerkrachtige regio. De bijeenkomst start om 13.15 uur en duurt tot het eind van de middag.
Tijdens het de middag wordt tussen 15.00-16.00 uur de Healthy Ageing Week met als thema Mentale Gezondheid feestelijk geopend. Meer info hier over vind je hier

 

Aanmelden kan via deze link

Sluit je aan!
De Kopgroep organiseert regelmatig bijeenkomsten waarin praktische handreikingen gegeven worden voor:
Erkennen en bespreekbaar maken van problemen met mentale gezondheid
Herkennen – hoe herken je in je eigen omgeving dat iemand kampt met problemen cq een hoog risico loopt om daar op korte termijn mee te maken te krijgen…
Handelen – …en wat doe je vervolgens? Wat zijn laagdrempelige acties om binnen de eigen omgeving te ondernemen en wat is de route naar hulp bij complexere vraagstukken?

Ook aansluiten bij De Kopgroep? Klik hier

 

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2018
Design: Marleen van den End - Visuele Communicatie | Realisatie: BrandNewFresh.com