DATUM & TIJD

04 oktober 2023

14:30 - 17:30 UUR

LOCATIE

HOUSE OF CONNECTIONS, GROTE MARKT 21, GRONINGEN

THEMA

Educatie

KOSTEN

GRATIS

AANMELDEN

JA

ONDERDEEL VANBijeenkomst | Mentale gezondheid van jongeren en de rol van het onderwijs

Heb jij wel eens een student gehad die aangeeft het leven niet meer te zien zitten? Of een student die steeds blijft hangen na de les en met je wil praten over hoe het gaat?

Het is overduidelijk; de mentale gezondheid van jongeren staat onder druk. Dat het onderwijs een sleutelfunctie heeft is ook duidelijk, maar hoe kunnen we vanuit het onderwijs bijdragen?

Het Alfa-college, Noorderpoort, Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen organiseren gezamenlijk een bijeenkomst op woensdag 4 oktober 2023.

Tijdens deze middag wordt ingegaan op theorie en geven we je kennis en handvatten mee. Daarnaast laten we voorbeelden zien hoe theater en ervaringsverhalen ondersteunend kunnen zijn in het onderwijs.

De bijeenkomst is voor decanen, docenten, stafmedewerkers, beleidsadviseurs, leerlingbegeleiders, studieadviseurs, studentpsychologen etc. Kortom, iedereen die zich hard wil maken voor de mentale gezondheid van jongeren. De bijeenkomst is kosteloos.

Meld je aan vóór 27 september. Alleen samen kunnen we werken aan dit complexe vraagstuk! De bijeenkomst vindt plaats in de jaarlijkse Week voor Meer Gezonde Jaren. Bekijk hier alle activiteiten.

PROGRAMMA

14:30 Inloop
14:45 Opening door dagvoorzitter Olaf Vos (presentator, schoolpsycholoog en docent wiskunde)
14:50 Begeleid Leren voor studenten met psychische problemen, Jacomijn Hofstra (senior onderzoeker lectoraat Rehabilitatie Hanzehogeschool Groningen)
15:15 Theaterproeverij over Mentale Gezondheid van Jongeren met als onderdeel het verhaal van twee ervaringsdeskundigen
16:10 Gesprek over mentale gezondheid in het onderwijs met Roeland de Wilde en Cynthia van Tongeren (ervaringsdeskundigen) + Lydia van Hes (coördinator Begeleiding & Advies Team Noorderpoort) + Stephen van der Leij (pastor Alfa-college) + Anna Henkel (studieadviseur Rijksuniversiteit Groningen) + Jacomijn Hofstra (senior onderzoeker lectoraat Rehabilitatie, Hanzehogeschool)
16:45 Afsluiting
17:00 Borrel
17:30 Einde bijeenkomst

Foto: Total Shape via Pixabay

Deze activiteit is onderdeel van de Week voor Meer Gezonde Jaren

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2023
Realisatie: BrandNewFresh.com