DATUM & TIJD

03 november 2020

11:00 - 12:30 UUR

LOCATIE

ONLINE

THEMA

Educatie

KOSTEN

GRATIS

AANMELDEN

JA

ONDERDEEL VANAlles is Gezondheid LIVECAST: VAN EGO NAAR ECO

Alles is Gezondheid Live. Door corona gaat het AiG jaarcongres niet door. Het alternatief is er niet minder om. Schrijf je nu in voor de LIVECAST: VAN EGO NAAR ECO. Met de loepzuivere inzichten, verbindende visies en nieuwe handelingsperspectieven van Farid Tabarki (Studio Zeitgeist, auteur), Mark Levels (hoogleraar, Universiteit Maastricht), Machteld Huber (iPH, Positieve Gezondheid) en Reinier van den Berg (RTL weerman, circulair ondernemer). Verder in de studio: de genomineerden voor Make the Next Move, de Q&A desk voor kijkersvragen en natuurlijk presentator Marianne van den Anker (NPO, Radio1). Na afloop kunnen kijkers hun vragen, tips en voorbeelden delen op 1sociaaldomein.

De tijdgeest verandert. Corona maakt eens en te meer duidelijk: we gaan van ego- naar ecosysteem. Juist nu ontstaat versneld consensus over een nieuw maatschappelijk evenwicht. Waarbij welzijn vóór welvaart gaat, duurzaamheid leidend is, natuur en klimaat opveert en gezondheid meer is dan ziekte en zorg.

De vraag is nu: drukt Nederland op de reset knop? Ondergaat gezondheid een gedaantewisseling? Wat gaan we nu -of straks- echt anders doen? Of is het eerst tijd voor gesprek over de waarden die we delen? Om uiteindelijk de samenleving zo te verbeteren dat mensen gezonder en gelukkiger leven (want daar zijn we van).

We gaan van ego naar eco. In de livecast vragen we tijdgeestonderzoeker Farid Tabarki ‘hoe dan’ en zoomen we vervolgens met onze studiogasten in op typisch Alles is Gezondheid thema’s zoals lokale preventie, de verbinding met onderwijs en werk, positieve gezondheid in de regio, leefomgeving en groen en het stimuleren van impact (gezondheid loont).

Meer lezen of aanmelden? Klik hier.

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2018
Design: Marleen van den End - Visuele Communicatie | Realisatie: BrandNewFresh.com