DATUM & TIJD

01 - 07 - 2019
09:00 - 12.30

LOCATIE

WIJ SELWERD

THEMA

Voeding

KOSTEN

VRIJWILLIGE BIJDRAGE

AANMELDEN

JA

ONDERDEEL VANWorkshop Mindful Eten

Wil jij graag een ontspannen & gezonde relatie met eten?

Voedingsdeskundige Agnes de Jong geeft uitleg over Mindful Eten. In onze tijd is gehaast en ongezond eten aan de orde van de dag. We eten veel kant-en-klare maaltijden met grote porties en weinig voedingswaarde, die we vaak al kijkend naar een beeldscherm naar binnen werken. Hierdoor mis je veel belangrijke sensaties van eten. Overeten, overgewicht, maar ook te weinig eten liggen dan op de loer. Dit wordt versterkt door de verwarring rondom eetbehoeftes en andere behoeftes, zoals een luisterend oor en waardering.

In deze workshop staan we bij deze aspecten stil. Je leert op een milde manier naar jezelf en je eetpatroon te kijken en te bedenken wat jij kunt doen om een verbetering in te voeren.
We beginnen met een korte meditatie waarna de theorie van Mindful Eten wordt uitgelegd. Een aantal thema’s hierin zijn: wat merk je op in je eigen eetpatroon, welke invloed heeft stress hierop, welke obstakels kom je tegen in het goed zorgen voor jezelf wat voeding betreft? Hoe goed proef jij je eten?

Na de theorie maken we van 10.15-11.30u een wandeling. Daarna staat er een lichte biologische lunch klaar en brengen we Mindful Eten in de praktijk. Tijdens de workshop is het prettig om soepele kleren te dragen. Neem eventueel een kleedje mee. Als je voedingsallergieën of -intoleranties hebt, vermeld dit dan a.u.b. bij je aanmelding.

Opgeven bij Naomi Groenman (WIJ Selwerd) via: naomi.groenman@wij.groningen.nl

Kijk voor meer informatie op: www.dejongcoaching.nl

 

Deel deze Activitieit

Jouw Activiteit Hier?

© Meer Gezonde Jaren | 2018
Design: Marleen van den End - Visuele Communicatie | Realisatie: BrandNewFresh.com